aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕξέπληξε η Ρεάλ με τον διάδοχο του Ζιντάν!

Εξέπληξε η Ρεάλ με τον διάδοχο του Ζιντάν!

Τo όνομά του δεν είχε «παίξει» καν δυνατά στις λίστες με τους υποψήφιους διαδόχους του Ζινεντίν Ζιντάν στην τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης τις προηγούμενες εβδομάδες, καθώς την τελευταία διετία εργάζεται με επιτυχία (έκανε… πλάκα και 9/10 νίκες στα προκριματικά) ως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ισπανίας και έχει μπροστά του την τεράστια πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Ωστόσο οι τρεις συνεχόμενες φορές πρωταθλητές Ευρώπης πυροδότησαν τη «βόμβα» δύο μόλις ημέρες πριν την έναρξη της γιορτής του ποδοσφαίρου και ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους με τον Χουλέν Λοπετέγκι, ο οποίος έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας μαζί τους και θα ξεκινήσει να εργάζεται στο σύλλογο έπειτα από την ολοκλήρωση του Μουντιάλ.

Ο 52χρονος παλαίμαχος διεθνής γκολκίπερ -με καταγωγή από την Χώρα των Βάσκων- «σκούπιζε τον πάγκο» της Ρεάλ Μαδρίτης επί μια τριετία (1988-91, αγωνίστηκε μόνο σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά 3-3 με την Ατλέτικο Μαδρίτης το 1990) ως ποδοσφαιριστής, ενώ εργάστηκε στην δεύτερη ομάδα της τη σεζόν 2008-09. Να σημειωθεί ότι στην προπονητική του καριέρα δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο σε συλλογικό επίπεδο.

Από τον Μάιο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2016 είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Πόρτο, με μεγάλο μπάτζετ αλλά μετριότατα αποτελέσματα και χωρίς να κατακτήσει τίτλους. Η επιλογή του για τη θέση του Βιθέντε ντελ Μπόσκε στον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας τον Ιούλιο του ’16 θεωρήθηκε έκπληξη, ωστόσο ωχριά μπροστά στην επιλογή της «Βασίλισσας» να τον ανακοινώσει δύο ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ