aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕξανεμίστηκαν οι ελπίδες της ΑΕΛ

Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες της ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ας είμαστε ρεαλιστές. Χάνοντας από την Ανόρθωση, οι ελπίδες της ΑΕΛ για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο εξανεμίστηκαν. Όλοι γνώριζαν πως το προχθεσινό παιχνίδι ήταν η τελευταία ευκαιρία της λεμεσιανής ομάδας να μείνει «ζωντανή» στο κυνήγι εντός εισιτηρίου που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Προσπάθησαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Από δύο στατικές φάσεις δέχθηκαν ισάριθμα γκολ και η ΑΕΛ έχασε άλλο ένα ντέρμπι, δείχνοντας πως τα αρνητικά της ομάδας στην τρέχουσα σεζόν είναι περισσότερα από τα θετικά.

Πώς να προχωρήσει όταν δεν έχει ψυχολογία, της λείπει και η ποιότητα και όταν δεν έχει και τον κόσμο στο πλευρό της. Το δήλωσε και ο Μάρκο Αϊρόσα μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα πως, χωρίς την παρουσία του κόσμου δεν υπάρχει καμιά πίεση στους ποδοσφαιριστές. Η σεζόν απ’ ότι φαίνεται θα ολοκληρωθεί χωρίς την υλοποίηση του αρχικού στόχου που ήταν η έξοδος στην Ευρώπη. Οι πιθανότητες περιορίστηκαν αισθητά και θα είναι έκπληξη να βρεθεί η ΑΕΛ στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι οι ποδοσφαιριστές δεν πάλεψαν το παιχνίδι, όμως τους έλειπε η ουσία, αυτό το κάτι παραπάνω και οι ενέργειες που θα τους έφερναν κοντά στο γκολ. Την ίδια ώρα, ο κόσμος της ΑΕΛ έχει διχαστεί. Άλλοι έδωσαν το «παρών» τους στο Τσίρειο, άλλοι είδαν το ματς από την τηλεόραση, άλλοι θέλουν εδώ και τώρα την απομάκρυνση του προέδρου, επιρρίπτοντας του βαριές ευθύνες και άλλοι απλώς παρακολουθούν από μακριά. Είναι ξεκάθαρο πως, η ΑΕΛ δεν είναι στα καλύτερα της και χρειάζονται άτομα να λειτουργήσουν σαν πυροσβέστες για να σβήσουν τις φωτιές και να ενώσουν και πάλι τον κόσμο της ομάδας.

Η χθεσινή εικόνα, τόσο εντός γηπέδου όσο και στην εξέδρα, ήταν ακόμη ένα δείγμα πως δεν υπάρχει ομόνοια και κίνητρα. Πως μπορεί να έχει απαιτήσεις η ομάδα, όταν έχει δώσει δύο ματς με τον Απόλλωνα και άλλα δύο με την Ανόρθωση, χωρίς τους οπαδούς της. Επείγουν λύσεις για να αλλάξει η κατάσταση. Η Γενική συνέλευση ορίσθηκε για την 1η Ιουνίου. Μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κανένα ενδιαφέρον, ενώ δεν βέβαιο αν θα συνεχίσει στην προεδρία της εταιρίας ο Ανδρέας Σοφοκλέους. Αν η πρόθεσή του είναι να συνεχίσει, θα πρέπει να αρχίσει άμεσα και ο προγραμματισμός. Θα πρέπει να ανέβει επίπεδο η ομάδα αλλά και ο Σοφοκλέους να τα βρει με όσους του ασκούν έντονη κριτική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ