aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕξαιρετικές ομάδες που δεν κατέκτησαν την Πρέμιερ Λιγκ

Εξαιρετικές ομάδες που δεν κατέκτησαν την Πρέμιερ Λιγκ

Η Λίβερπουλ των 97 βαθμών δεν στέφθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε εκπληκτικά σύνολα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που δεν πανηγύρισαν τον τίτλο.

Νιουκάστλ (1995-96)

Με πρωταγωνιστές τους Νταβίντ Ζινολά και Λες Φέρντιναντ, οι «καρακάξες» είχαν προβάδισμα δέκα βαθμών με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ενώ στα μέσα Ιανουαρίου βρέθηκαν ακόμη και στο +12 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακολούθησε ένα καταστροφικό διάστημα για την ομάδα του Κέβιν Κίγκαν, από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τις αρχές Απριλίου, όπου μέτρησε πέντε ήττες σε οκτώ αναμετρήσεις, μεταξύ αυτών και από τη Γιουνάιτεντ, η οποία είχε ανακάμψει με την επιστροφή του Καντονά από την τιμωρία του. Το βαθμολογικό πλεονέκτημα χάθηκε και η Νιουκάστλ τερμάτισε στη δεύτερη θέση, τέσσερις πόντους πίσω από τους «μπέμπηδες».

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1997-98)

Στα μέσα Μαρτίου η ομάδα του Φέργκιουσον είχε ένα προβάδισμα έντεκα πόντων, με την Άρσεναλ να έχει όμως τρία παιχνίδια λιγότερα. Οι «κανονιέρηδες» έκαναν σερί νικών, με τη σημαντικότερη από αυτές να έρχεται μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Η ήττα με 1-0, με το γκολ του Όφερμαρς, αποτέλεσε το μεγαλύτερο πλήγμα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ οι δύο σερί εντός έδρας ισοπαλίες με Λίβερπουλ και Νιουκάστλ την έφεραν στη δεύτερη θέση και το πρωτάθλημα να καταλήγει στο Λονδίνο.

Άρσεναλ (1998-99)

Μπορεί πρωταθλήτρια χειμώνα να ήταν η Τσέλσι, όμως η κούρσα του τίτλου εξελίχθηκε για μία ακόμη φορά σε μάχη μεταξύ της Άρσεναλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πριν τις δύο τελευταίες στροφές, οι δύο μονομάχοι ήταν ισόβαθμοι (75 πόντοι), όμως οι «κανονιέρηδες» γνώρισαν οδυνηρή ήττα από τη Λιντς (1-0) στην 37η αγωνιστική. Η Γιουνάιτεντ μπορεί να μη νίκησε την Μπλάκμπερν (0-0) την επόμενη μέρα, όμως πήρε προβάδισμα ενός πόντου. Κάτι που διατήρησε και στο φινάλε, νικώντας με ανατροπή την Τότεναμ και την Άρσεναλ να μένει στη δεύτερη θέση.

Λιντς (2000-01)

Την προηγούμενη σεζόν τα «παγώνια» είχαν τερματίσει στην τρίτη θέση, βγαίνοντας για πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το καλοκαίρι του 2000 ενισχύθηκαν σημαντικά με τους Βίντουκα, Φέρντιναντ και Ντακούρ και έδειχναν έτοιμα για την υπέρβαση. Κάτι που έγινε στην Ευρώπη και όχι στην Αγγλία, καθώς η Λιντς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κρατήσει «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη», κάτι που της στοίχισε στο πρωτάθλημα. Το διάστημα Νοέμβριος-Ιανουάριος μέτρησε έξι ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ και παρά το σερί νικών στο φινάλε, τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Λίβερπουλ (2013-14)

Πιθανότατα πριν από πέντε χρόνια οι «κόκκινοι» είχαν φτάσει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος απ’ ότι φέτος. Κι αυτό γιατί πριν τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές είχαν προβάδισμα τριών βαθμών από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο νίκησε μέσα στο Άνφιλντ με 2-0, στην 36η αγωνιστική, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στο πρωτάθλημα. Η Σίτι έπιασε τη Λίβερπουλ στην κορυφή, ενώ την αμέσως επόμενη αγωνιστική, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήρθε ισόπαλη 3-3 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, χάνοντας οριστικά το τρένο του τίτλου, που κατέληξε στο Ετιχάντ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ