aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕυρυθρόλευκη μελαγχολία

Ευρυθρόλευκη μελαγχολία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Για τη Νέα Σαλαμίνα δεν μπορεί να ειπωθεί πλέον ότι πραγματοποιεί κακή αρχή στο πρωτάθλημα. Έντεκα αγωνιστικές είναι ένας γύρος παρά δύο παιχνίδια. Επομένως, πρόκειται πια για αρνητική πορεία και είναι δικαιολογημένη η ανησυχία στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Οι αριθμοί προκαλούν μελαγχολία στην ομάδα της Αμμοχώστου, η οποία βρίσκεται στη 12η θέση με οκτώ βαθμούς και τραγικό απολογισμό τερμάτων 8-24.

Για να γίνει πιο ξεκάθαρο, μόνο μία φορά κατά την τελευταία 15ετία είχε χειρότερη θέση και ίδια διαφορά στα γκολ. Την περίοδο 2009-10, όταν ήταν στη 14η (τελευταία) θέση με τρεις βαθμούς και 9-25. Με το τέλος του πρωταθλήματος βρέθηκε υποβιβασμένη. Επίσης, την προηγούμενη φορά που με το πέρας 11 αγώνων βρέθηκε στη 12η θέση, ήταν την περίοδο 2007-08, όταν επίσης δεν απέφυγε τον υποβιβασμό.

Άλλωστε, με μόνο μία νίκη σε 11 αγώνες, η πορεία που πραγματοποιούν οι Αμμοχωστιανοί δεν μπορεί παρά να παραπέμπει σε βαθμολογικές περιπέτειες. Πόσα μπορεί να αλλάξει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης και πόσο μπορεί να ενισχυθεί το ρόστερ τον Ιανουάριο, κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Η απάντηση, όμως, είναι πιθανό να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την κατάληξη της Νέας Σαλαμίνας στο τρέχον πρωτάθλημα.

Για την ώρα, όμως, υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος. Με την επανέναρξη, θα γίνει το παιχνίδι με την ΑΕΛ στο Τσίρειο και ακολούθως η αναμέτρηση με την Αλκή Ορόκλινη στο «Αμμόχωστος», με το οποίο θα ολοκληρωθεί ο α’ γύρος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ