aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈβρεξε… γκολ στο Βερολίνο, «καθάρισε» εύκολα η Λειψία

Έβρεξε… γκολ στο Βερολίνο, «καθάρισε» εύκολα η Λειψία

«Διπλό» από… ημίωρο αποδείχτηκε το τελευταίο χρονικά παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής στην 57η Bundesliga. Εκεί όπου η Λειψία έκανε… υγιεινό περίπατο στο Βερολίνο, νικώντας με το ευρύ 4-0 την τοπική Ουνιόν, έχοντας μάλιστα κι ένα ακυρωθέν γκολ αλλά και δύο δοκάρια!

Το παιχνίδι δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, με τους γηπεδούχους πάντως να παίρνουν με το… καλημέρα μια γεύση από τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν, όντες νεοφώτιστοι, στην προσπάθειά τους να παραμείνουν στη «μεγάλη» κατηγορία…

Οι «ταύροι» ήταν ιδιαίτερα κυνικοί, διαχειρίστηκαν άψογα τις αντεπιθέσεις και ευτύχησαν να σκοράρουν στο 16’ με τον Μαρσέλ Χάλστενμπεργκ να πετυχαίνει ένα γκολ που δεν συνηθίζει ακραίος αμυντικός, μετά από ασίστ του Μαρσέλ Ζάμπιτσερ.

Στο 23ο λεπτό, δεν μέτρησε γκολ του έτερου ακραίου οπισθοφύλακα της Λειψίας, του Λούκας Κλόστερμαν, με τη χρήση VAR λόγω χρησιμοποίησης του χεριού του Γιούσεφ Πόουλσεν στο κοντρόλ για το στρώσιμο της μπάλας.

Ούτε αυτό όμως, ούτε και η έντονη βροχόπτωση στο Κέπενικ, δεν πτόησαν τους φιλοξενούμενους οι οποίοι έφτασαν σε δεύτερο τέρμα μετά το ημίωρο, με τον Ζάμπιτσερ από πάσα του Κλόστερμαν, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πόουλσεν είδε τη «λόμπα» του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ουνιόν!

Πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, η Λειψία «έσβησε» οριστικά κάθε πιθανότητα επιστροφής της αντιπάλου του στην αναμέτρηση, καθώς στο 42’ ο Τίμο Βέρνερ έπαιξε το ένα-δύο με τον Ζάμπιτσερ, νίκησε τον Ράφαλ Γκικίεβιτς στο τετ α τετ κι έκανε το 0-3…

Μονόλογος για τους παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελζμαν και στην επανάληψη, με τον Κρίστοφερ Ενκουενκού να αντικαθιστά τον Βέρνερ στο 65’ και, τέσσερα λεπτά μετά, να χρίζεται κι αυτός σκόρερ, στέλνοντας τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με προβολή στο δεύτερο δοκάρι.

Ενώ ο ίδιος παίκτης είχε και δοκάρι, σε προσπάθεια που έκανε στο 81ο λεπτό, με το… κολακευτικό για την «πρωτάρα» Ουνιόν 0-4 να παραμένει μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Σμιντ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ