aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈβγαλε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας η ΑΕΚ

Έβγαλε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας η ΑΕΚ

Την ΑΕΚ που θέλουν να βλέπουν, είδαν προχθές στο ΓΣΠ οι φίλοι της στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Μια ομάδα που έβγαλε πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα σε τόσο σημαντικό και κρίσιμο ντέρμπι, δείχνοντας περίτρανα ότι είναι ομάδα που δεν μπορείς να ξεγράψεις εύκολα.

Οι παίκτες του Ιμανόλ Ιδιάκεθ έκαναν πολύ καλό παιχνίδι, έδειξαν αντίδραση και έστειλαν το μήνυμα ότι οι αποτυχίες με τους «μικρούς» δεν την έχουν λυγίσει ακόμη. Μπορεί να έχει υποχωρήσει στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όμως έδειξε ότι και χαρακτήρα μεγάλης ομάδας έχει και ξέρει να διαχειρίζεται καλά τις όποιες αγωνιστικές ή άλλες κρίσεις έχει.

Η επιλογή του Βάσκου τεχνικού να παρατάξει τρεις κεντρικούς αμυντικούς είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς κατάφερε με αυτό τον τρόπο να περιορίσει τον αντίπαλο σε μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μάλιστα, αν υπήρχε περισσότερο καθαρό μυαλό θα μπορούσε ακόμη και να έφευγε με το τρίποντο από τη Λευκωσία.

Στο γήπεδο της πρωτεύουσας, η ΑΕΚ δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον ΑΠΟΕΛ, μα και την ατυχία να χάσει δύο ποδοσφαιριστές μέχρι το 34’ λόγω τραυματισμού, τους Ρούβεν Μίνιο και Τέτε. Το γεγονός ότι αντεπεξήλθε φανέρωσε το βάθος που έχει, μα και το πάθος που υπήρχε στις τάξεις για να πάρει το τρίποντο.

Έστω όμως και ο ένας βαθμός που πήρε είναι σημαντικός, καθώς δεν αυξήθηκε πέραν των πέντε βαθμών η διαφορά από τον πρωτοπόρο. Παραλλήλως, βρίσκεται κοντά στις άλλες ομάδες που ακολουθούν τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας. Τώρα στο μυαλό των κιτρινοπρασίνων βρίσκεται το δεύτερο ντέρμπι στη σειρά, με την ΑΕΛ στο Τσίρειο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ