aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαEuropa League: Πρόκριση της Γιουνάιτεντ στο Μιλάνο, στους «8» Άγιαξ, Βιγιαρεάλ και Σλάβια

Europa League: Πρόκριση της Γιουνάιτεντ στο Μιλάνο, στους «8» Άγιαξ, Βιγιαρεάλ και Σλάβια

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa League. Οι κόκκινοι διάβολοι επικράτησαν 1-0 της Μίλαν στο Σαν Σίρο και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτο παιχνιδιού πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Η ομάδα του Σόλσκιερ κατάφερε να πετύχει το νικητήριο γκολ της στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης. Η μπάλα έφτασε στην περιοχή των ροσονέρι, με την άμυνα των γηπεδούχων να μην μπορεί να διώξει. Ο Πογκμπά βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με ωραία λόμπα έγραψε το 0-1.


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ ΣΤΗ ΣΚΩΤΙΑ
Η Σλάβια Πράγας επικράτησε 2-0 της Ρέιντζερς εκτός έδρας και με 3-1 συνολικό σκορ (1-1 το πρώτο παιχνίδι) πήρε την πρόκριση για τους οκτώ του Europa League.

Ο Ολαγίνκα πέτυχε το 0-1 στο 14ο λεπτό με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα από τα αριστερά. Οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 74ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στάντσιου.

Οι γηπεδούχοι έμειναν με εννέα παίκτες, αφού αποβλήθηκε στο 61′ ο Ρουφ με απευθείας κόκκινη κάρτα και στο 73′ ο Μπάλογκουν με δεύτερη κίτρινη.

ΑΝΕΤΑ Η ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη δυσκολία, η Βιγιαρεάλ πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Τα “κίτρινα υποβρύχια” επικράτησαν 2-0 της Ντιναμό Κιέβου και έφτασαν τον συνολικό δείκτη του σκορ στο 4-0.

Στο 13′ ο Μορένο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Τσουκβέζε. Ο Μορένο διπλασίασε τα τέρματά του στο 36ο λεπτό με πλασέ μέσα από την περιοχή, αφού η μπάλα κόντραρε σε παίκτη της Ντιναμό. Το σκορ δεν άλλαξε έως και το φινάλε της αναμέτρησης.

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΞ
Ούτε ο Άγιαξ συνάντησε πρόβλημα στη ρεβάνς της αναμέτρησης με την Γιούνγκ Μπόις. Οι Ολλανδοί έχοντας στις “βαλίτσες” το 3-0 του πρώτου αγώνα ήταν άνετοι και “καθάρισαν” τους Ελβετούς με σκορ 0-2 παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Ο Νέρες άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό, έπειτα από ωραία ασίστ του Τάντιτς που ταλαιπώρησε την άμυνα των γηπεδούχων. Στο 49ο λεπτό ο Ντούσαν Τάντιτς έγραψε το τελικό 0-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ 16
ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Πέμπτη 11 Μαρτίου

Σλάβια Πράγας – Ρέιντζερς 1-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μίλαν 1-1

Ντινάμο Κιέβου – Βιγιαρεάλ 0-2

Άγιαξ – Γιανγκ Μπόις 3-0

Γρανάδα – Μόλντε 2-0

Τότεναμ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-0

Ολυμπιακός – Άρσεναλ 1-3

Ρόμα – Σαχτάρ 3-0

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μόλντε – Γρανάδα 2-1

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Τότεναμ 3-0 παρ. (2-0 κ.δ.)

Άρσεναλ – Ολυμπιακός 0-1

Σαχτάρ – Ρόμα 1-2

Ρέιντζερς – Σλάβια Πράγας 0-2

Μίλαν – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1

Βιγιαρεάλ – Ντινάμο Κιέβου 2-0

Γιούνγκ Μπόις – Άγιαξ 0-2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ