aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEEuropa League: Φουλ της ισοπαλίας και «δώρο» στον Ολυμπιακό (vids)

Europa League: Φουλ της ισοπαλίας και «δώρο» στον Ολυμπιακό (vids)

Πριν καν τεθεί στη «μάχη» του «Deutsche Bank Park» στη Φρανκφούρτη, ο Ολυμπιακός μπορεί να νιώθει ήδη πιο άνετα αναφορικά με τον στόχο της πρόκρισης και να στραφεί στο 100% στην εξασφάλιση της πρωτιάς. Κι αυτό διότι Φενέρμπαχτσε και Αντβέρπ δούλεψαν για τους Ερυθρόλευκους, μένοντας στο 2-2 στην Τουρκία, με την ομάδα του Δημήτρη Πέλκα και του Βίτορ Περέιρα να μην παίρνει ούτε τώρα την πρώτη νίκη της στον όμιλο.

Οι Βέλγοι έβαλαν από νωρίς δύσκολα στους γηπεδούχους, με τον Σαμάτα να ανοίγει το σκορ από το 2ο λεπτό, σε μια φάση που εξετάστηκε από VAR κι έδειξε ακριβώς στην ίδια ευθεία τον Τανζανό φορ με τον αμυντικό. Η απάντηση ήταν άμεση και έφερε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Ενέρ Βαλένσια. Ο επιθετικός από τον Ισημερινό ισοφάρισε στο 21′, είχε χαμένο πέναλτι με εκτέλεση πανένκα που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά πήρε το «αίμα» του πίσω με την εκπνοή του πρώτου μέρους, νικώντας τον κίπερ Μπουτέζ για την ανατροπή.

Για ένα ακόμη ματς, όμως, η Φενέρ απέτυχε να πάρει το τρίποντο εντός έδρας, με τον Γκέρκενς να γράφει το 2-2 στο 62′ παίρνοντας ανενόχλητος την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας. Ο Πέλκας μπήκε στο ματς στο 66′ αντί του Μεσούτ Οζίλ, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω κι έτσι η ομάδα του ανέβηκε στους δύο βαθμούς διατηρώντας πάντως την 3η θέση που οδηγεί στο Conference League.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

1. Ολυμπιακός 6 (5-1)

2. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 4 (2-1)

3. Φενέρμπαχτσε 2 (3-6)*

4. Αντβέρπ 1 (3-5)*

*Ματς περισσότερο

5ος Όμιλος

Στο Ολίμπικο της Ρώμης η Λάτσιο και η Μαρσέιγ έμειναν στη λευκή ισοπαλία. Οι Ιταλοί πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησαν τις περισσότερες ευκαιρίες του παιχνιδιού. Στο 58′ ο Τσίρο Ιμόμπιλε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στο 70′ ο διεθνής Ιταλός φορ με δυνατό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους.


Βαθμολογία:

1. Γαλατάσαραϊ 4
2. Λάτσιο 4 *
3. Μαρσέιγ 3 *
4. Λοκομοτίβ Μόσχας 1

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Γαλατάσαραϊ – Λοκομοτίβ Μόσχας
Μαρσέιγ – Λάτσιο

6ος Όμιλος

Μεγάλη κερδισμένη της αγωνιστικής η Μπράγκα! Οι Πορτογάλοι πήραν σπουδαίο διπλό στην έδρα της Λουντογκόρετς, χάρη στο γκολ του Χόρτα από το 7ο λεπτό και πήραν αέρα τεσσάρων βαθμών από την 3η θέση. Έτσι, εκμεταλλεύτηκαν ιδανικά την ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου, με τον πρωτοπόρο Ερυθρό Αστέρα να μένει στο 1-1 απέναντι στη Μίντιλαντ. Ο Ίβανιτς άνοιξε το σκορ για τους Ερυθρόλευκους στο 58′, αλλά ο Ντιρ έφερε το ματς στα ίσα 20 λεπτά αργότερα και ευνόησε έτσι τη Μπράγκα που πλησίασαν στο -1 από την κορυφή.


Αποτελέσματα

Μίντιλαντ – Ερυθρός Αστέρας 1-1
Λουντογκόρετς – Μπράγκα 0-1

Βαθμολογία

1. Ερυθρός Αστέρας 7 (4-2)
2. Μπράγκα 6 (5-3)
3. Μίντιλαντ 2 (3-5)
4. Λουντογκόρετς 1 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική

Ερυθρός Αστέρας – Μίντιλαντ
Μπράγκα – Λουντογκόρετς

7ος Όμιλος

Στην Ανδαλουσία το ντέρμπι κορυφής του 7ου ομίλου, μεταξύ της Ρεάλ Μπέτις και της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή. Μετά από ένα ημίχρονο που ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 75′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπόρχα Ιγκλέσιας. Οι «ασπιρίνες» έφεραν το ματς στα ίσα στο 82′ με το σουτ του Ρόμπερτ Άντριχ να κοντράρει στα σώματα και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Κλαούντιο Μπράβο για το τελικό 1-1.


Αποτελέσματα

Μπέτις – Λεβερκούζεν 1-1
Σέλτικ – Φερεντσβάρος 2-0

Βαθμολογία:

1. Μπάγερ Λεβερκούζεν 7
2. Μπέτις 7
3. Σέλτικ 3
4. Φερεντσβάρος 0

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Μπέτις
Φερεντσβάρος – Σέλτικ

8ος Όμιλος

Στο «Αλιάνζ» της Βιένης η Ραπίντ πήρε την πρώτη της νίκη στον 8ο όμιλο του Europa League . H ομάδα του Ταξιάρχη Φούντα επικράτησε της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με 2-0. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 9′ με τον Κέβιν Αράσε να βρίσκει με εξαιρετική προσπάθεια τον Μάρκο Γκρουλ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 24′ οι Κροάτες βρήκαν προσωρινή απάντηση με τον Μίσλαβ Όρσιτς. Οι Αυστριακοί πέρασαν εκ νέου μπροστά στο σκορ στο 34′ με τον εκτελεστή Γκρουλ να γίνεται δημιουργός και τον Χόφμαν να διαμορφώνει το 2-1, το οποίο έμεινε μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.

Βαθμολογία:

1. Γουέστ Χαμ 6
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3
3. Ραπίντ Βιέννης 3
4. Γκενκ 3

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Γκενκ – Γουέστ Χαμ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ραπίντ Βιέννης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ