aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαEuropa Conference League: Τα αποκαλυπτήρια του τροπαίου της νέας διοργάνωσης της UEFA (vid)

Europa Conference League: Τα αποκαλυπτήρια του τροπαίου της νέας διοργάνωσης της UEFA (vid)

Το τρόπαιο του νεοσύστατου Conference League παρουσίασε η UEFA, με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν να κρατά στα χέρια του το τρόπαιο. Η νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, το Europa Conference League, ετοιμάζεται να πάρει «σάρκα και οστά».

Η νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι, θα έχει τριπλή ελληνική παρουσία και σήμερα η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία έκανε τα αποκαλυπτήρια του τροπαίου που θα δοθεί στον νικητή του θεσμού.

Το τρόπαιο της διοργάνωσης, έχει κοινά χαρακτηριστικά στην όψη με αυτό του Europa League. Εχει ύψος 57,5 εκατοστά και ζυγίζει 11 κιλά, ενώ αποτελείται από 32 εξαγωνικές σπονδυλικές στήλες που περιστρέφονται και κυρτώνουν από τη βάση του τροπαίου.
Η παρουσίαση του τροπαίου έγινε με βίντεο στο οποίο ο ίδιος ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, κρατά… περήφανα.

Πώς θα διεξαχθεί το Europa Conference League
Παράλληλα η UEFA έκανε γνωστό και τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η νέα διοργάνωση. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, θα συμμετέχουν 184 ομάδες από 55 κράτη με τρεις προκριματικούς γύρους και μετά την φάση των ομίλων. Οι οκτώ όμιλοι που θα σχηματιστούν, θα περιλαμβάνουν από 4 ομάδες έκαστος, ενώ συνολικά 10 ομάδες σε αυτή τη φάση θα προέρχονται από το Europa League.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα νοκ άουτ, με τον τελικό να διεξάγεται στις 25 Μαϊου του 2022, στα Τίρανα. Ο νικητής της διοργάνωσης θα συμμετέχει την επόμενη χρονιά στο Europa League. Ολοι οι αγώνες του νεοσύστατου θεσμού θα πραγματοποιούνται τις Πέμπτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ