aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈτσι, θα ελπίζει σε κατάκτηση του τίτλου

Έτσι, θα ελπίζει σε κατάκτηση του τίτλου

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Τα τελευταία δύο χρόνια, λίγες αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ βρίσκεται στο κυνήγι του ΑΠΟΕΛ για την πρωτιά. Φέτος, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε είναι στο -4 από τους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας και ισοβαθμεί παραλλήλως με τον Απόλλωνα στο δεύτερο σκαλοπάτι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αν θέλει να ελπίζει στην κατάκτηση του τίτλου θα πρέπει να κερδίσει τα παιχνίδια που απέμειναν και να περιμένει συνάμα νέες βαθμολογικές απώλειες από τον ΑΠΟΕΛ. Η αποστολή της μόνο εύκολη δεν είναι. Όμως θα μπορούσε τα βαθμολογικά δεδομένα να ήταν καλύτερα εάν σε παιχνίδια που ήταν το ακλόνητο φαβορί δεν έβγαζε από μόνη της τα μάτια της.

Και φέτος, λοιπόν, το σκηνικό επαναλαμβάνεται και στην ομάδα της Λάρνακας ευελπιστούν ότι το φινάλε θα είναι διαφορετικό. Δηλαδή, θα τους βρει πρωταθλητές. Δεν είναι όμως τα πράγματα μόνο στα πόδια των Λαρνακέων και αυτό κάνει ακόμη πιο ζόρικη την αποστολή τους. Αρχικά, η ΑΕΚ θα πρέπει να κερδίσει εντός έδρας τον Απόλλωνα την ερχόμενη Κυριακή και ακολούθως να πάει στη Λευκωσία για να πάρει «διπλό» απέναντι τον ΑΠΟΕΛ. Εάν κάνει το δύο στα δύο, τότε θα μιλάμε για νέα βαθμολογικά δεδομένα και όλα θα είναι πλέον πιθανά.

Επομένως, τα δυο παιχνίδια που έπονται είναι κρίσιμα για την ΑΕΚ. Φτάνει να κάνει μια καλή αρχή με τον Απόλλωνα. Αν δεν τα καταφέρει θα είναι δύσκολο να διεκδικήσει τον τίτλο. Τα προηγούμενα χρόνια δεν μπόρεσε στο φινάλε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Φέτος τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα της Λάρνακας, μιας και υπάρχει στο παιχνίδι και ο Απόλλων. Ό,τι και να γίνει η ΑΕΚ έχει να δώσει τέσσερις τελικούς και για να μπορέσει να κρατήσει τη φλόγα του τίτλου αναμμένη θα πρέπει να επικρατήσει του Απόλλωνα στην Αρένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ