aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈτσι ήλθε η δικαίωση!

Έτσι ήλθε η δικαίωση!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Άλλη μία μαγική ευρωπαϊκή βραδιά έζησαν οι φίλοι της ΑΕΚ. Στο τρίτο εντός έδρας ματς στο «ΑΕΚ Αρένα», ο κόσμος πανηγύρισε άλλη μία νίκη και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ η ομάδα του. Το 2-0 απέναντι στη Ντινάμο Μινσκ είναι ιδανικό αποτέλεσμα για ομάδα που θέλει να πάει στον επαναληπτικό και γερό προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Κόντρα στους Λευκορώσους έδειξε ότι είχε κόκαλο ως ομάδα, επέδειξε υπομονή και επιμονή και δικαιώθηκε. Όταν η αντίπαλος αγωνίζεται με πέντε παίκτες στην περιοχή της και άλλους τέσσερεις λίγο πιο μπροστά, είναι δύσκολο να δημιουργηθούν φάσεις και να σημειωθούν γκολ. Οι παίκτες του Ιδιάκεθ είχαν μπόλικη υπομονή και έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και κόντρα σε κλειστές άμυνες.

Για να γίνει η αρχή χρειάστηκε η έμπνευση του Τέτε. Ένα γκολ για high light. Ο Χέφελ σέρβιρε στον Ισπανό, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το πιο ωραίο γκολ στην καριέρα του, σύμφωνα με όσα δήλωσε. Εξαιρετικός σε ακόμη ένα παιχνίδι και ο Χέφελ. Ο Ολλανδός έδωσε ασίστ και πέτυχε το δεύτερο τέρμα της ΑΕΚ, έστω και με δόση τύχης, μιας και ο Κλίμοβιτς έκανε λάθος εκτίμηση στη φάση.

Όπως και να έχει, οι κιτρινοπράσινοι θα μπορούσαν να φτάσουν και σε άλλα γκολ, θα μπορούσαν όμως επίσης να δεχθούν κάποιο γκολ σε μία-δύο περιπτώσεις. Η ουσία είναι ότι έχοντας τον βασικό κορμό από πέρσι έχει καταφέρει ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ να παρουσιάσει έτοιμη ομάδα στην Ευρώπη, η οποία ξέρει τι θέλει στο γήπεδο. Και ακόμα δεν έχουμε δει καθόλου τον Νάτσο Κάσες, ο οποίος ήταν στη αποστολή του αγώνα με την Ντινάμο, αλλά ούτε προχθές του δόθηκε χρόνος συμμετοχής.

Πλέον, η ΑΕΚ θα πάει στη Λευκορωσία έχοντας στόχο να μην κάνει τα εύκολα δύσκολα και να πάρει το ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από την πρόκριση. Ένα εκτός έδρας γκολ θα κάνει πολύ πιο εύκολα τα πράγματα και γι’ αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να πάει υπεροπτικά στον επαναληπτικό. Θα αντιμετωπίσει το παιχνίδι λες και είναι η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, με στόχο να μην ζοριστεί στο Μινσκ και να βοηθήσει τον εαυτό της για να έρθει η πρόκριση που θα τη φέρει ένα βήμα πριν από τους ομίλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ