aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈτσι, δεν πας πουθενά…

Έτσι, δεν πας πουθενά…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στην ΑΕΛ προσπαθούν να βρουν λάθος, τι ήταν αυτό που έφταιξε και η ομάδα τους έχασε το παιχνίδι με την Πάφο. Η απάντηση είναι απλή: δεν βρήκε το αντίδοτο στην κλειστή άμυνα της αντιπάλου της και σε ακόμη ένα παιχνίδι φανέρωσε επιθετικές αδυναμίες. Έφτιαξε κάποιες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, έχασε άλλη μία στο 66’ με τον Σίλβα και μετά τίποτα.

O κόσμος αποχώρησε απογοητευμένος από το γήπεδο, αφού ναι μεν η ΑΕΛ ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Το πρόβλημα με την επίθεση και την ανάπτυξη είναι ορατό από την αρχή της περιόδου και με τα τέσσερα γκολ που έχουν πετύχει οι γαλαζοκίτρινοι, διατηρούν τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος μαζί με τον Ολυμπιακό!

Αυτό από μόνο του λέει πολλά, πως το πρόβλημα είναι τεράστιο, με την μπάλα να μην κυλά με ευκολία μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Δύο φορές που πήγε συστημένη η μπάλα στο Ντε Λεόνσο δημιουργήθηκαν και ισάριθμες ευκαιρίες. Αν η ΑΕΛ έκανε ευκαιρίες και αστοχούσε λόγω κακής μέρας των επιθετικών της, δεν θα ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα, όμως οι γαλαζοκίτιρνοι δεν είχαν καλή παρουσία στο τελευταίο ημίωρο και δεν μπορούσαν να κάνουν φάσεις. Επίσης, τη στιγμή που ο αντίπαλος προπονητής φρέσκαρε την ομάδα του και την έκανε πιο δημιουργική και επιθετική, η ΑΕΛ φανέρωνε αδυναμίες. Οι αλλαγές, δεν απέδωσαν, αντίθετα η έξοδος των Φιντέλις και Μπενίτεθ την αποδυνάμωσαν.

Στο τέλος του αγώνα, ο τεχνικός της ΑΕΛ ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα. Ο Μέσκα πέρασε στον αγώνα αργοπορημένα, ο Σάσι δεν βοήθησε καθόλου. Η ΑΕΛ στο τέλος ξέμεινε από δυνάμεις και φαντασία. Προσπαθούσε να επιτεθεί με μονοδιάστατο τρόπο, με την άμυνα της Πάφου να αποκρούει σχετικά εύκολα. Το πρόβλημα φωνάζει, με τέσσερα γκολ σε έξι αγώνες δεν πας πουθενά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ