aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈτσι «απαντάει» στα πρόστιμα η Νέα Σαλαμίνα

Έτσι «απαντάει» στα πρόστιμα η Νέα Σαλαμίνα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο Ιωάννης Κούσουλος είναι ο ποδοσφαιριστής, που δίνει τις περισσότερες… ανάσες στο ταμείο της Νέας Σαλαμίνας. Είναι ο Κύπριος με τις πιο πολλές συμμετοχές στο αρχικό σχήμα, γεγονός που αποφέρει την αποφυγή του προστίμου της ΚΟΠ, η οποία επέβαλε από την περασμένη σεζόν υποχρεωτική χρησιμοποίηση δύο γηγενών παικτών στο αρχικό σχήμα. Ο Κύπριος μέσος (με ευχέρεια να αγωνίζεται και στην άμυνα) ήταν έξι φορές βασικός, στις εννέα αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί.

Μέχρι στιγμής μόνο στην 1η αγωνιστική με τον Απόλλωνα επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ, επειδή δεν αγωνίστηκε από την αρχή κάποιος Κύπριος. Τρεις φορές, η χρηματική ποινή ήταν 1.500 ευρώ διότι χρησιμοποιήθηκε μόνο ένας, ενώ σε πέντε ματς έγινε κατορθωτή η συμμετοχή δύο συμπατριωτών μας. Γιώργος Κολοκούδιας, Κούλης Παύλου και Άλεξ Κωνσταντίνου μετρούν δύο βασικές συμμετοχές. Τέλος, σε ένα παιχνίδι επιλέχθηκε για το αρχικό σχήμα ο Γιώργος Ελευθερίου.

Η στελέχωση όσο το δυνατών περισσότερων Κύπριων ποδοσφαιριστών ενδεκάδας, ήταν ανάμεσα στους στόχους της διοίκησης το περασμένο καλοκαίρι. Γι’ αυτό άλλωστε αποκτήθηκαν οι Κωνσταντίνου, Φροξυλιάς (έλυσε σήμερα την συνεργασία του με τη Σαλαμίνα), Κολοκούδιας και Ελευθερίου.

Ο αρχικός σχεδιασμός μάλιστα «έλεγε» ότι βασικός κίπερ θα ήταν ο Νεόφυτος Μιχαήλ. Τα σχέδια των ερυθρολεύκων χάλασαν, όμως, λόγω του τραυματισμού του Κύπριου τερματοφύλακα. Έτσι, ήρθε στο προσκήνιο ο Ρόμπερτ Βεσελόφσκι, ο οποίος καπάρωσε τη θέση. Αν δεν ερχόταν ο παροπλισμός του Μιχαήλ, θα αναζητείτο απλώς ακόμα ένας Κύπριος παίκτης για το αρχικό σχήμα σε κάθε παιχνίδι. Ακολούθησε η τιμωρία έξι αγωνιστικών του Δημήτρη Φροξυλιά για την αποβολή του στην πρεμιέρα, η οποία στέρησε άλλη μία επιλογή.

Όπως και να έχει, η πρόθεση για χρησιμοποίηση Κύπριων παικτών υπάρχει. Το ζητούμενο είναι να βρίσκονται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, ώστε να αρπάζουν τις ευκαιρίες που θα τους δίνει ο Στάικος Βεργέτης.

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΟΝΟΜΑΤΑ
Απόλλων
Ανόρθωση Κούσουλος, Κωνσταντίνου
ΑΠΟΕΛ Κούσουλος, Κωνσταντίνου
Άρης Κούσουλος
ΑΕΖ Κούσουλος, Παύλου
ΑΕΚ Κούσουλος, Κολοκούδιας
ΑΕΛ Κούσουλος, Ελευθερίου
Ομόνοια Παύλου
Ερμής Κολοκούδιας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ