aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈτοιμο το νέο Champions League των 36 ομάδων

Έτοιμο το νέο Champions League των 36 ομάδων

Έτοιμο για ψήφιση από την Εκτελεστική Επιτροπή το σχέδιο για το νέο Champions League που θα έχει από το 2024, 36 ομάδες με τη νέα του μορφή και αναμένεται να επικυρωθεί τη Δευτέρα.

Η απόφαση ήταν να προχωρήσει σε επίσημη μορφή στις 31 Μαρτίου, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση, καθώς μερικές ομάδες μέσα στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων (ECA) ζητούσαν μεγαλύτερο μερίδιο στις εμπορικές συμφωνίες εν όψει της νέας διοργάνωσης.

Σήμερα, Παρασκευή (16/4), υπήρξαν συναντήσεις ανάμεσα στο Συμβούλιο της ECA και την Επιτροπή Διοργανώσεων της UEFA και μέσω αυτών άνοιξε πλήρως ο δρόμος για να προχωρήσει το format της νέας διοργάνωσης, αφού πλέον οι διαφορές γεφυρώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές.

Πολλές ομάδες των κορυφαίων πρωταθλημάτων και ειδικότερα της Premier League, εξέφραζαν τις ανησυχίες τους για το περίφημο «ελβετικό μοντέλο», ενώ θόρυβο προκάλεσε και η επιστολή οργανωμένων συνδέσμων οπαδών, που εξέφραζαν τις αντιρρήσεις τους τόσο για τους μεθόδους των διοικήσεων, αλλά και την αντίθεσή τους στο νεό format. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 17 συνδέσμους που υπέγραψαν την επιστολή «διαμαρτυρίας», οι 14 είναι ομάδων που βρίσκονται στην ECA.

«Τα σχέδιά σας για την αναδιάρθρωση του Champions League αυξάνοντας τον αριθμό των παιχνιδιών, εισάγοντας προκριματικά με βάση τα προηγούμενα επιτεύγματα και μονοπωλώντας τα εμπορικά δικαιώματα αποτελούν σοβαρή απειλή για ολόκληρο το παιχνίδι», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Πλέον, αναμένεται η επικύρωση των αποφάσεων την προσεχή Δευτέρα (19/4), ενώ θα υπάρξει και οριστική απόφαση για τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες του Euro 2020, με Μπιλμπάο, Δουβλίνο και Μόναχο να αναμένεται να προστεθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ