aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕτοιμάζεται να γίνει ξανά «πορθητής»

Ετοιμάζεται να γίνει ξανά «πορθητής»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων δεν νίκησε ακόμα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα, κάτι που όμως δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας για τους παράγοντές του. Με τις δυνατότητες που έδειξε η ομάδα, θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου και άλλωστε, μοναδική παραφωνία ήταν το 1-1 με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο. Οι ισοπαλίες στην έδρα της Ανόρθωσης και της ΑΕΚ με το ίδιο σκορ, δεν μπορούν να εκληφθούν ως αποτυχίες, καθώς επρόκειτο για ντέρμπι.

Όπως και να έχει, οι κυανόλευκοι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν το στατιστικό να μεγαλώσει, γράφοντας την πρώτη τους νίκη μακριά από το Τσίρειο στο παιχνίδι με την Αλκή Ορόκλινη, που θα διεξαχθεί στο «Αμμόχωστος» το ερχόμενο Σάββατο. Και από εκεί και πέρα, να γίνει ξανά ο… πορθητής των κάστρων εκτός Λεμεσού. Παρουσιάζουν καλό ποδόσφαιρο, ίσως το καλύτερο των τελευταίων χρόνων, όμως τους «έπιασε» και η κούραση από τα ταξίδια και τους αγώνες στην Ευρώπη.

Δεν θέλουν να πάθουν ό,τι και πέρσι (επί Πέδρο Εμανουέλ), όταν έχαναν βαθμούς απέναντι στους μικρούς, κάτι που δυσκόλεψε αφάνταστα την προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου. Τέτοια περίοδο πέρσι, ο Απόλλων μετρούσε τρεις ήττες και μία ισοπαλία. Βέβαια καμιά σχέση πέρσι με φέτος. Φέτος σε οκτώ ματς έχει τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Η ομάδα διαθέτει πιο ουσιαστικούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αλλά και τεχνική ηγεσία που δεν αφήνει τίποτε στην τύχη.

Οι διαφορές είναι εμφανέστατες, αλλά αυτό δεν εφησυχάζει κανέναν στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, ο Σωφρόνης Αυγουστή έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του το τελευταίο τριήμερο για να πάρουν ανάσες και από αύριο θα συναντηθούν στο Κολόσσι. Η διακοπή του πρωταθλήματος αποτέλεσε ευκαιρία για ξεκούραση, που τόσο πολύ την είχαν ανάγκη όλοι στην ομάδα.

Τις επόμενες ημέρες θα απουσιάσουν οι διεθνείς με την Ανδρών και την Ελπίδων. Οι προπονήσεις θα είναι αποκλειστικά προσαρμοσμένες στο ματς που ακολουθεί στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος. Ο τεχνικός του Απόλλωνα δεν θα έχει στη διάθεσή του για παιχνίδι με την «Αθάνατη» τον «κιτρινισμένο» Εμίλιο Ζελάγια. Το παιχνίδι με την Αλκή ίσως προσφέρει την ευκαιρία στον Αυγουστή, να δώσει χρόνο συμμετοχής στους Παπουλή και Αγγελή. Αμφότεροι είναι απόλυτα έτοιμοι και θα είναι ακόμη πιο πολύ, αν πάρουν περισσότερα επίσημα παιχνίδια στα… πόδια τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ