aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕθνική Ελλάδας: Υποβιβασμός στο 4ο γκρουπ ενόψει της κλήρωσης του Euro!

Εθνική Ελλάδας: Υποβιβασμός στο 4ο γκρουπ ενόψει της κλήρωσης του Euro!

Στην κλήρωση που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο για τα προκριματικά του Euro 2020, η Εθνική Ελλάδας θα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και με δεδομένο πως προκρίνονται οι δυο πρώτοι κάθε ομίλου, ο δρόμος είναι… κακοτράχαλος.

Δύσβατος προμηνύεται ο δρόμος της Εθνικής μας ομάδας στον δρόμο για τα τελικά του Euro 2020. Τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευταίων ετών και ειδικά του 2018, έχουν φέρει την κατρακύλα της γαλανόλευκης στην κατάταξη των Εθνικών ομάδων και στην κλήρωση των δέκα προκριματικών ομίλων που θα διεξαχθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο, θα τοποθετηθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Αυτό, όπως άπαντες μπορούν να αντιληφθούν, σημαίνει πως η Εθνική μας θα συναντήσει τουλάχιστον δυο ομάδες ισχυρές από τα παραπάνω γκρουπ και η προσπάθειά της θα είναι δύσκολη. Εφόσον με τα αποτελέσματά της δεν μπορεί να προσδοκά κάτι μέσω του Nations League, θα πρέπει να κάνει υπέρβαση στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που ξεκινούν τον Μάρτιο του 2019.

Κοιτάζοντας μάλιστα τους υποψήφιους αντιπάλους, μπορεί να πέσει με μεγαθήρια, ενώ σίγουρα υπάρχουν και βατοί αντίπαλοι. Όταν όμως η Εθνική χάνει ακόμα και από την Εσθονία, δεν μπορεί να λέει ότι έχει κάποιον αντίπαλο του χεριού της. Θα πρέπει να βελτιώσει πολύ το αγωνιστικό της πρόσωπο, αν θέλει να είναι στα τελικά, Η ίδια σπατάλησε τη μια ευκαιρία (Nations League), άρα πρέπει να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει στην δεύτερη.

Ακόμα βέβαια δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα γκρουπ δυναμικότητας, όμως η ίδια γνωρίζει ότι θα βρίσκεται στο τέταρτο. Αυτό είναι “κλειδωμένο”, όπως σίγουρο είναι πως θα βρει σίγουρα μεγαθήριο στον δρόμο της που εύκολα ή δύσκολα θα παρει το ένα εισιτήριο. Άρα, αντιλαμβάνονται όλοι ότι θα γίνει μαχη για το δεύτερο.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι

Ομάδες από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας όπως Βέλγιο, Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Κροατία φαντάζουν τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από την Ελλάδα, ενώ Ελβετία και Πολωνία είναι μεν δύσκολες, αλλά δεν τρομάζουν και σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζονται πιο εύκολα.

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα είναι η Γερμανία και καμία ομάδα δεν θέλει να την βρει μπροστά της. Ναι μεν δεν διάγει και τις καλύτερες στιγμές της, αλλά έχει τρομερό υλικό και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην βρεθεί στα τελικά. Επομένως καλύτερα να την αποφύγουμε. Η Ισλανδία είναι καλή ομάδα, αλλά δεν τρομάζει, η Σουηδία, η Ρωσία και η Ουαλία κοντράρονται, ενώ Τσεχία, Αυστρία, Ουκρανία και Βοσνία είναι δυνατές, όμως δεν είσαι χαμένος από χέρι σε καμία των περιπτώσεων.

Από το τρίτο γκρουπ καμία ομάδα δεν τρομάζει, αλλά υπάρχουν και αντίπαλοι πολύ δύσκολοι. Ομάδες όπως οι Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Σερβία, Ισραήλ, Φινλανδία, Νορβηγία, Βουλγαρία και Σκωτία δεν τρομαζουν, όμως με την εικόνα που δείχνει η Εθνική μας σε κάποια παιχνίδια, μπορεί να χάσει από τον οποιονδήποτε. Αν εμφανιστεί όπως πρέπει, μπορεί να τις νικήσει όλες.

Στο πέμπτο γκρουπ δυναμικότητας ο αντίπαλος θα είναι σίγουρα πιο χαμηλού επιπέδου, έστω και αν έχουμε ζήσει εφιάλτες όπως με τα Νησιά Φερόε, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και ένας ακόμη αντίπαλος, αν τοποθετηθούμε σε γκρουπ έξι ομάδων. Πάντως, θα είναι ομάδα που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα πρέπει να μας προβληματίσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ