aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈστειλε μήνυμα τίτλου στο... νάο η Λίβερπουλ (vid)

Έστειλε μήνυμα τίτλου στο… νάο η Λίβερπουλ (vid)

Eίναι μερικοί οιωνοί που… φωτογραφίζουν πριν καν ξεκινήσει ένας αγώνας που θα καταλήξει. Ο τραυματισμός του βασικού τερματοφύλακα της Τότεναμ Ούγκο Γιορίς ήταν τελικά τόσο σοβαρή είδηση, που έκρινε ένα ολόκληρο ντέρμπι.

Ο Ολλανδός αντικαταστάτης του, Μίχελ Βορμ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αυτός ήταν ένας πολύ καθοριστικός παράγοντες, ώστε η Λίβερπουλ να φύγει με το 1-2 από το «Γουέμπλεϊ» και να φτάσει στο 5 στα 5, συνεχίζοντας την άπταιστη διαδρομή της στην φετινή Premier League.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια και μόλις στο πρώτο λεπτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Φιρμίνο, όμως το γκολ ακυρώθηκε αφού ο Μανέ που επηρέαζε την φάση ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν τρελό, με φάσεις εκατέρωθεν, φρενήρη ρυθμό και την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω, ωστόσο για να δούμε κάποια πολύ μεγάλη φάση έπρεπε να περιμένουμε ως το 22ο λεπτό. Ένα τραγικό λάθος του Έρικσεν, έφερε τον Σαλάχ σε θέση βολής, όμως ο Βορμ τον νίκησε!

Η Τότεναμ έμοιαζε απελπιστικά προβλέψιμη στο γήπεδο και προσπαθούσε να απειλήσει μόνο με μακρινά σουτ (29’ Έρικσεν, 31’ Ντάιερ) που δεν ανησύχησαν τον Άλισον.

Οι κόκκινοι είχαν ακόμα μία προειδοποιητική φάση με τον Μανέ (33’) και λίγο αργότερα βρήκαν το γκολ. Από εκτέλεση κόρνερ (39’) από αριστερά, ο Βορμ έκανε διπλή λάθος επέμβαση και ο Βάιναλντουμ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει ίσα – ίσα την γραμμή για το 0-1, με τον Ολλανδό χαφ να έχει ακόμα μία ευκαιρία λίγο αργότερα (43’) για το 0-2.

Ο περίπατος της Λίβερπουλ έδειχνε να συνεχίζεται στην επανάληψη, με δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Ρόμπερσον (48’) και μεγάλη ευκαιρία του Μανέ, το οποίο έβγαλε εντυπωσιακά ο Βορμ (50’). Η μοναδική στιγμή έκλαμψης για τους γηπεδούχους ήταν μία εκπληκτική ατομική ενέργεια του Λούκας, ο οποίος χόρεψε τον Γκόμες πριν σημαδέψει το κάθετο δοκάρι, όμως στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε το 0-2.

Ο Μανέ έκανε την κούρσα από αριστερά, ο Αλντερβάιρελντ με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο Βορμ απέτυχε να μπλοκάρει μία εύκολη φάση και ο Φιρμίνο σε κενή εστία έκανε το 0-2 (54’).

Ο ρυθμός έσβησε, η Λίβερπουλ ξεκίνησε να παίζει με το ρολόι και είχε τρεις ακόμα μεγάλες στιγμές με Κεϊτά (63’) και Σαλάχ (81’, 84’) για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην νίκη της, όμως ο Βορμ είχε απάντηση.

Κι εκεί που όλοι περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα, ο Λαμέλα με ένα εντυπωσιακό γκολ από δύσκολη γωνία έκανε το 1-2 στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ήταν πλέον αργά.

Οι «κόκκινοι» συνέχισαν την νικηφόρα πορεία τους, πήραν το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν με τον πιο πειστικό τρόπο και δείχνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν την κορυφή στην οποία έχουν στρογγυλοκαθίσει από την αρχή της σεζόν.

To live της αναμέτρησης

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ