aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈστειλαν μηνύματα, δεν παρασύρονται

Έστειλαν μηνύματα, δεν παρασύρονται

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μπορεί το παιχνίδι να φάνταζε εύκολο, λόγω του αντίπαλου και του σκορ του πρώτου αγώνα, όμως η εικόνα που έβγαλε η ΑΕΛ ήταν αυτή που θέλουν να βλέπουν οι φίλοι της. Σοβαρή, πειθαρχημένη, ουσιαστική, αλλά και με ποιότητα, η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ ανέδειξε τα πρώτα καλά σημάδια που θέλει ο ίδιος να βλέπει.  Με συνολικό σκορ 10-0 επί της Σεντ  Τζόζεφς η ΑΕΛ πέρασε στον β’ προκριματικό του Γιουρόπα Λίγκ και ετοιμάζεται για την έξοδο στο Λουξεμβούργο όπου την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Προγκρές.

Οι γαλαζοκίτρινοι πέρασαν με όση άνεση ήθελαν την ομάδα από το Γιβραλτάρ καταγράφοντας την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τους νίκη. Τα παιχνίδια με την Σέντ Τζόζεφς ανήκουν στο παρελθόν και όπως ανέφερε ο τεχνικός της ΑΕΛ, « ο πιο δυνατός αντίπαλος στην ζωή μας αυτή την στιγμή είναι η Προγκρές». Ο Μπαλταζάρ έριξε το σύνθημα, αλλά προειδοποίησε:  «Αν νομίζουμε ότι θα πάρουμε αποτέλεσμα μόνο με την ποιότητά μας, σίγουρα θα χάσουμε και τα δύο παιχνίδια. Πρέπει να παίξουμε καλά, για να μπορούμε να προκριθούμε από αυτή την ομάδα. Αν κάποιος ποδοσφαιριστής πιστεύει ότι θα πάμε στο Λουξεμβούργο για μια εύκολη πρόκριση ή αν δω στην προπόνηση κάποιους να είναι άνετοι, σίγουρα θα μείνει στην Λεμεσό και δεν θα ταξιδέψει με την ομάδα».

Η σοβαρότητα είναι η λέξη κλειδί για την ΑΕΛ και τον προπονητή της.  Ο τελευταίος είναι σοβαρός, γνωρίζει που δουλεύει και τι υποχρεώσεις έχει, ξέρει να σέβεται τον εαυτό του, την ομάδα, αλλά και τους αντιπάλους του. Το έκανε και πριν τον αγώνα με την Σέντ Τζόζεφς που, παρά το 4-0 του πρώτου αγώνα, δεν επιδίωξε να μιλήσει για οτιδήποτε άλλο, εκτός από τον επαναληπτικό. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, έχει στρωθεί στην δουλειά και κατά στρώνει τα σχέδια του για το πρώτο παιχνίδι.

Έχει παρακολουθήσει τηλεοπτικά το πρώτο παιχνίδι της Προγκρές με την Ρέιντζερς στην Σκωτία, ενώ έδωσε το παρών του στον επαναληπτικό στο Λουξεμβούργο. Άρα μπορεί να πει κάποιος πως γνωρίζει πολύ την προσεχή αντίπαλο του. «Έχουμε πνεύμα νικητή, ποιότητα και παλεύουμε κάθε παιχνίδι. Έτσι πρέπει να είμαστε και στην συνέχεια, γιατί αδύνατοι αντίπαλοι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν. Από μόνη της η ποιότητα δεν κερδίζει παιχνίδια», ανέφερε ακόμη ο Μπαλταζάρ «δείχνοντας» έτσι με ποιο τρόπο η ομάδα του θα προχωρήσει στην Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ