aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕρυθρόλευκη ανησυχία με αιτία

Ερυθρόλευκη ανησυχία με αιτία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η αντικατάσταση του Λιάσου Λουκά από τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο της Νέας Σαλαμίνας δεν λειτούργησε ευεργετικά προχθές. Νέα συντριβή, αυτή τη φορά από την Πάφο (0-4), νέα γκρίνια και νέος φόβος για επικίνδυνες περιπέτειες μέχρι το τέλος της σεζόν. Πάντως, τα στατιστικά δικαιολογούν τις ανησυχίες των φίλων της.

Όχι μόνο επειδή διαθέτει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση (5) μετά την ΑΕΛ και την πιο ευάλωτη άμυνα (19) του πρωταθλήματος. Κοιτάζοντας τις δέκα προηγούμενες παρουσίες της στην Α’ Κατηγορία, θα διαπιστωθεί ότι έπειτα από οκτώ αγωνιστικές, μόνο δύο φορές βρέθηκε πίσω από τη 12η θέση, στην οποίαν είναι σήμερα. Στις δύο που υποβιβάστηκε! Ήταν 14η τις περιόδους 2007-08 και 2009-10 με τέσσερις και δύο βαθμούς αντιστοίχως.

Αυτό όμως δεν είναι το πιο ανησυχητικό. Έξι βαθμούς είχε και πριν από έναν χρόνο, ενώ πέντε είχε τη σεζόν 2012-13, ωστόσο, αντιστοίχως ήταν 9η και 8η. Αυτό φανερώνει ότι στο τρέχον πρωτάθλημα, οι αποκαλούμενες μικρομεσαίες ομάδες μαζεύουν περισσότερους βαθμούς. Κάτι που διαπιστώνεται άλλωστε και με μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα (Πάφος 14, Δόξα 13, Αλκή Ορόκλινη 9). Σε… ελεύθερη μετάφραση, ο δρόμος προς την παραμονή είναι πιο δύσβατος σε σχέση με προηγούμενες σεζόν.

Το επίσης μη ενθαρρυντικό προκύπτει από το πρόγραμμα. Η Νέα Σαλαμίνα θα υποδεχτεί μεθαύριο στο «Αμμόχωστος» την Ομόνοια (20:00). Με καταρρακωμένο το ηθικό θα αντιμετωπίσει μεγάλη αντίπαλο και ο χρόνος για ανασύνταξη και ανατροπή κλίματος είναι περιορισμένος. Το εύλογο ερώτημα είναι πόσο βελτιωμένη μπορεί να παρουσιαστεί για να ανταγωνιστεί το «τριφύλλι» και να παλέψει για το βαθμολογικό όφελος. Καλή αρχή θα είναι, αν μη τι άλλο, να βάλει φρένο στους διασυρμούς, σουλουπώνοντας την άμυνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ