aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈριξε το «κάστρο» της Βιλερμπάν η Εφές

Έριξε το «κάστρο» της Βιλερμπάν η Εφές

Τι και αν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπασκόνια και ΤΣΣΚΑ Μόσχας γνώρισαν ήττες «εκτός προγράμματος» μέσα στην Λυόν, από μια ομάδα στην οποία κανείς δεν έδινε σημασία πριν την έναρξη της φετινής σεζόν της Ευρωλίγκας; Η Ανατολού Εφές έγινε η πρώτη ομάδα που «σπάει» την έδρα της Βιλερμπάν (5-4), αφού οι Τούρκοι με όπλο τους την επιθετική πολυφωνία νίκησαν δύσκολα στην Γαλλία, με το τελικό σκορ (84-90) να αντιπροσωπεύει απόλυτα την εικόνα του ματς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο ανάμεσα στους δυο «μονομάχους», με τους 5500 θεατές να «μπαίνουν» στην εξίσωση του παιχνιδιού βοηθώντας του γηπεδούχους να κοντράρουν μια επιθετική μηχανή όπως είναι η Εφές. Ούτε οι Τούρκοι αλλά ούτε και Γάλλοι μπορούσαν να αποσπαστούν στο σκορ, με την μέγιστη διαφορά να μην ανεβαίνει πάνω από τους 6 πόντους και το δεύτερο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 45-46.

Στο δεύτερο μέρος, το ματς ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να εναλλάσσουν μικρά σερί σκοραρίσματος τα οποία δεν επέτρεπαν σε κανέναν να αποσπαστεί και να πάρει σημαντικό προβάδισμα για την νίκη. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί, απέφυγαν τα εύκολα λάθη και με τους Μίτσιτς και Λάρκιν να πετυχαίνουν κρίσιμους πόντους, έφτασαν στο τελικό 84-90.

Με αυτή την νίκη η ομάδα του Αταμάν παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας (7-2), δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, την ώρα που η Βιλερμπάν υποχώρησε στην ένατη θέση, μια πίσω από τον Παναθηναϊκό με τον οποίο ισοβαθμεί με ρεκόρ (5-4).

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Σέιν Λάρκιν με 19 πόντους και τους Μπομπουά και Μίτσιτς να ακολουθούν με 16, ενώ για τους γηπεδούχους Τέιλορ, Τζεκίρ και Ζαν Τσάρλς σκόραραν από 12.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ