aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈρχεται πόλεμος ομάδων - FIFA

Έρχεται πόλεμος ομάδων – FIFA

Τα «μαχαίρια» αναμένεται να βγάλουν η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων και η FIFA με αφορμή την αύξηση των χωρών του Μουντιάλ εθνικών ομάδων ή του Μουντιάλ Συλλόγων.

Πρόσφατα, η Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων έστελε επιστολή στη FIFA και τον Τζιάνι Ινφαντίνο, με την οποία πληροφορούσε την ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου σε παγκόσμιο επίπεδο, ότι δε συμφωνεί με το σκεπτικό της αύξησης των χωρών σε 48, αρχής γενομένης από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Στον αντίποδα, πρότεινε αλλαγές να γίνουν στο Μουντιάλ Συλλόγων, όπως να διεξάγεται ανά δύο χρόνια και το μήνα Ιούνιο και όχι Δεκέμβριο. Επιπλέον, επιθυμία της Ένωσης είναι, οι ομάδες που θα συμμετέχουν από όλες τις ηπείρους να είναι 16 συνολικά.

Η FIFA όμως δε βλέπει με καλό μάτι αυτές τις προτάσεις, επειδή η μεγαλύτερη εισροή χρημάτων της προέρχεται από τις χώρες και όχι από τις ομάδες, με αποτέλεσμα να είναι προ των πυλών η πρώτη μεγάλη κόντρα με τον Ινφαντίνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ