aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕποποιία Ντιναμό Ζάγκρεμπ, απέκλεισε την Τότεναμ!

Εποποιία Ντιναμό Ζάγκρεμπ, απέκλεισε την Τότεναμ!

Πρόκριση που έγραψε ιστορία! Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, παρά την ήττα της με 2-0 στο Λονδίνο, επικράτησε 3-0 της Τότεναμ στην Κροατία και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά για το Europa League, σοκάροντας την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ήρωας των Κροατών ήταν ο Μίσλαβ Όρσιτς, που πέτυχε χατ-τρικ, αλλά και ο γκολκίπερ, Λιβάκοβιτς, που πραγματοποίησε εξωπραγματικές επεμβάσεις στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης.

Το… μπλαζέ ύφος της Τότεναμ ήταν εμφανές διά γυμνού οφθαλμού, γεγονός που έκανε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ να πιστεύει ότι μπορεί να κάνει το θαύμα, καθώς μπορεί να μην απειλούσε ιδιαίτερα, αλλά αμυντικά ένιωθε πάρα πολύ ασφαλής.

Στο δεύτερο μέρος άρχισαν πια οι Κροάτες να πλησιάζουν την περιοχή των Άγγλων και τελικά άνοιξαν το σκορ, με μία… ζωγραφιά του 28χρονου επιθετικού μέσου, καθώς με ένα απίστευτο σουτ νίκησε τον Γιορίς στο 62’, βάζοντας «φωτιά» στο ματς, αλλά όχι και στους Λονδρέζους που συνέχιζαν να έχουν ένα σχεδόν αντιεπαγγελματικό στυλ.

Η Ντιναμό συνέχιζε να πιέζει και στο 82’ βρήκε και δεύτερο γκολ και πάλι με τον Όρσιτς, που με αυτόν τον τρόπο έστειλε το ματς στον έξτρα χρόνο της παράτασης, καθώς ήταν δεδομένο πως η Τότεναμ δεν μπορούσε να πετύχει γκολ στα εναπομείναντα λεπτά, όταν στα προηγούμενα 82’ ήταν πολύ δύσκολο ακόμα και να απειλήσει.

Στον έξτρα χρόνο όλα κρίθηκαν στο δεύτερο μέρος του. Ο Όρσιτς «χόρεψε» τα… αγάλματα της μεοοαμυντικής γραμμής της Τότεναμ και μόλις στο 106’ έφτασε στο δικό του χατ-τρικ, αλλά και στο σκορ πρόκρισης για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο γκολκίπερ Λιβάκοβιτς. O 26χρονος γκολκίπερ αφού αρχικά είπε «όχι» στον Μπέιλ, στη συνέχεια έκανε ίσως την κορυφαία επέμβαση στη φετινή διοργάνωση σε πλασέ του Κέιν από το ύψος του πέναλτι. Οι δύο επεμβάσεις υπέγραψαν την ιστορική πρόκριση των Κροατών, βυθίζοντας φυσικά την Τότεναμ σε κρίση, που έχασε ακόμα μία ευκαιρία για ένα τρόπαιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ