aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπίθεση της αγγλικής ομοσπονδίας σε μερίδα οπαδών της Εθνικής

Επίθεση της αγγλικής ομοσπονδίας σε μερίδα οπαδών της Εθνικής

«Απρεπή, ακατάλληλη, ασεβή και απογοητευτική» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών της Αγγλίας στη Γερμανία ο πρόεδρος της FA, Γκρεγκ Κλαρκ.

Τα «Τρία Λιοντάρια» ηττήθηκαν 0-1 στο φιλικό που διεξήχθη στο Ντόρτμουντ το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο, ένα τμήμα των φίλων της εθνικής προχώρησε σε αποδοκιμασίες την ώρα του εθνικού ύμνου της Γερμανίας, ενώ ακούστηκαν τραγούδια με αναφορά στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας προσπαθεί να συλλέξει βίντεο για τα όσα ακούστηκαν στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» κι όσοι βρεθούν να συμμετέχουν σε όλο αυτό σκηνικό μπορεί να αποβληθούν από τα επόμενα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

«Η FA έχει καλέσει επανειλημμένα τους οπαδούς να δείξουν σεβασμό και να μην τραγουδούν συνθήματα που μπορεί να προσβάλουν τους αντιπάλους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Κλαρκ και συνέχισε: «Τα άτομα που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των οπαδών μας, ούτε τις αξίες και την ταυτότητα που θα πρέπει να επιδιώκουμε ως ποδοσφαιρικό έθνος.»

«Συνεργαζόμαστε με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και με την ποδοσφαιρική ένωση υποστηρικτών για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού θέματος. Ο καθένας που συμμετέχει στο παιχνίδι έχει την ευθύνη να διασφαλίσει ότι το να παρακολουθείς ένα ποδοσφαιρικό ματς είναι μία ασφαλές και ευχάριστη εμπειρία για όλους», κατέληξε ο πρόεδρος της FA.

Εκπρόσωπος της FSF (ποδοσφαιρική ένωση οπαδών) είπε: «Τα τελευταία 20 χρόνια, οι οπαδοί της εθνικής Αγγλίας έχουν χτίσει μία παγκόσμια φήμη για την παθιασμένη υποστήριξη που δίνουμε στις ομάδες μας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ