aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Επίθεση» στον Μαχρέζ που στηρίζει την Παλαιστίνη

«Επίθεση» στον Μαχρέζ που στηρίζει την Παλαιστίνη

Έντονη κριτική δέχεται στην πατρίδα του ο Αλγερινός διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι και κορυφαίος σταρ της εθνικής ομάδας της χώρας του, Ριγιάντ Μαχρέζ, για το μήνυμα που δημοσίευσε στο Twitter υπέρ του παλαιστινιακού λαού.

Παρ’ όλο που το κύμα οργής ενάντια στις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας είναι εξίσου έντονο στην Αλγερία, εκατοντάδες συμπατριώτες του επέκριναν τον Μαχρέζ επειδή, όπως υποστηρίζουν, δεν έχει υπερασπιστεί τις χιλιάδες Αλγερινών που έχουν φυλακιστεί τα τελευταία δύο χρόνια για τη συμμετοχή τους στο αντιπολιτευόμενο κοινωνικό κίνημα «Χιράκ», το οποίο εμφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2019 στο Αλγέρι, για να προκαλέσει την αποχώρηση από την εξουσία του τότε προέδρου, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Και ενώ οι περισσότερες από τις αλληλεπιδράσεις και τις απαντήσεις στο συμβολικό μήνυμα του Μαχρέζ -μια σημαία της Παλαιστίνης με το σύμβολο της νίκης και το hashtag #saveSheikhJarrah – έγιναν δεκτές με ευχαρίστηση από Παλαιστίνιους κα Άραβες χρήστες του διαδικτύου, πολλοί άλλοι παραπονούνται ότι δεν καταδικάζει την καταστολή στην Αλγερία με τον ίδιο τρόπο, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Mundo deportivo.

«Δεν είδε τα βασανιστήρια και τη βία εναντίον των ειρηνικών νεαρών διαδηλωτών στην Αλγερία, δεν είδε νέους σε απεργία πείνας, δεν είδε ανηλίκους που υπέστησαν σωματική κακοποίηση σε αστυνομικά τμήματα, δεν είδε απαγωγές και μυστικές κρατήσεις» έγραψε ένας χρήστης του διαδικτύου.

«Δεν έχει δει το λαό του να υποβάλλεται σε βασανιστήρια και όλες τις άλλες αποικιακές πρακτικές;» ανέφερε ένας άλλος. Περίπου εκατό Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες, ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών από τον ισραηλινό στρατό στη Γάζα, ενώ τρεις Ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους από ρουκέτες της Χαμάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ