aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπίθεση σε όλα τα μέτωπα

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στον Απόλλωνα έχουν άλλο ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, αυτό με την Έβερτον, την ερχόμενη εβδομάδα (7 Δεκεμβρίου) για να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο Γιουρόπα Λιγκ και μετά μόνο πρωτάθλημα και νίκες για να πλησιάσουν κι άλλο ή να προσπεράσουν τις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Οι τελευταίες εμφανίσεις με δύο ομάδες, διαφορετικού βεληνεκούς, πρώτα με την Λιόν στην Γαλλία και μετά με τον Εθνικό στο πρωτάθλημα, ανέδειξαν και τη φιλοσοφία του προπονητή. Καμιά χαλάρωση, καμιά υποτίμηση, παρά μόνο πάθος, σοβαρότητα και διάρκεια. Με την ποιότητα και το αθλητικό σύνολο που παρουσιάζει ο Απόλλων, δεν χωρεί καμιά αμφιβολία, πως κοιτάζει κατευθείαν στον στόχο του που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η διοίκηση κατάφερε και ενίσχυσε την ομάδα σε όλους τους τομείς και προσέφερε όλα τα εφόδια στην τεχνική ηγεσία.

Από εκεί και πέρα, ο Σωφρόνης Αυγουστή κατάφερε να εμπεδώσει τους δικούς του νόμους, για να αποδίδουν οι ποδοσφαιριστές του όσο το δυνατόν καλύτερα. Αν εξαιρέσει κάποιος τους δύο χαμένους βαθμούς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στα υπόλοιπα είχε πολύ καλή συγκομιδή. Σε δέκα παιχνίδια παραμένει αήττητος και οι εφτά βαθμοί που απέχει από την κορυφή δεν δείχνουν και την πραγματική εικόνα, καθώς υπολείπονται οι τρεις αναβληθέντες αγώνες, με αντιπάλους την Πάφο, την Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ.

Ο δρόμος είναι ανοικτός, φτάνει να συνεχίσει με την ίδια σοβαρότητα. Το δείγμα, πάντως, σε Κύπρο και Ευρώπη είναι εντυπωσιακό. Η σταθερότητα της πορείας, η δυναμική που απέκτησε, σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την ποιότητα της είναι ενδεικτικά στοιχεία του φετινού Απόλλωνα. Η πίεση σε όλους τους χώρους και τα 25 γκολ που έχουν πετύχει οι κυανόλευκοι είναι δείγμα της επιθετικότητάς του. Φτάνει μόνο να δει κάποιος ότι μόνο σε ένα επίσημο παιχνίδι δεν έχει σκοράρει φέτος, σε αυτό με τη Λιόν, στο οποίο όμως είδαν όλοι, πως άξιζε να είχε σκοράρει και μέσα στο «Parc Olympigue Lyonnais».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ