aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπίθεση Πέρεθ στην ισπανική ομοσπονδία

Επίθεση Πέρεθ στην ισπανική ομοσπονδία

Έξαλλος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, προς την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την απόλυση του Τζουλέν Λοπετέγκι, ώρες μετά από την ανακοίνωση της πρόσληψής του από τους «μερένγκες».

Ο διοικητικός ηγέτης των πρωταθλητών Ευρώπης ξέσπασε στην παρουσίαση του Βάσκου προπονητή το απόγευμα της Πέμπτης και ζητούσε εξηγήσεις για το πώς μία τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να επηρεάσει την πορεία της “φούρια ρόχα” στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

«Θέλαμε να διοργανώσουμε αυτήν την εκδήλωση μετά από το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από μία ακόμα κατάκτηση από την εθνική ομάδα. Όμως, μία σειρά γεγονότων σημαίνει ότι είμαστε εδώ απόψε, για να αρχίσουμε μία νέα χρονιά για όλους τους Μαδριλένους. Με μεγάλη ικανοποίηση σας παρουσιάζω κάποιον που γνωρίζει αυτό το μέρος απόλυτα», τόνισε αρχικά.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στον 51χρονο τεχνικό λέγοντας: «Γνωρίζω ότι είναι μία μέρα με ανάμικτα συναισθήματα, επειδή γνωρίζω ότι ονειρεύτηκες τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είχες δύο όνειρα, πλήρως συμβατά, να γίνει η Ισπανία πρωταθλήτρια κόσμου κι εσύ προπονητής της αγαπημένης Ρεάλ σου. Θα μπορούσαν να είχαν συμβεί μαζί».

Ακολούθως, συνέχισε την επίθεση στην ομοσπονδία: «Δεν συνέβη ποτέ στο παρελθόν ένας ομοσπονδιακός προπονητής να εντάσσεται σε έναν σύλλογο μετά από ένα τουρνουά κι αυτό να εκλαμβάνεται ως απιστία, η οποία καθιστά δύσκολη την επίτευξη των στόχων. Φτάσαμε σε συμφωνία πολύ γρήγορα, μέσα σε λίγες ώρες, και θέλαμε να δείξουμε διαφάνεια, ώστε να αποφύγουμε όλες τις φήμες κατά τη διάρκεια του τουρνουά».

«Αυτή που έπρεπε να είναι αντίδραση κανονικότητα μετατράπηκε σε απαράδεκτη αντίδραση παρεξήγησης και περηφάνειας, η οποία στοχεύει να πλήξει το πρεστίζ της Ρεάλ. Υπάρχουν μια ντουζίνα περιπτώσεων προπονητών που υπέγραψαν πριν και κατά τη διάρκεια ενός σπουδαίου τουρνυά, αλλά καμία δεν αφορούσε τη Ρεάλ. Πάντα τονίζω τη σημασία που έχει η Ρεάλ για όλους. Πρέπει να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε εκείνουςπ ου θέλουν να πλήξουν το πρεστίζ της Ρεάλ, σε μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας μας».

«Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβουμε πώς αυτή η συμφωνία θα κατέστρεφε αποδυ΄τηρια τόσο αφοσιωμένα όσο εκείνα της εθνικής Ισπανίας. Δεν θα τα επηρέαζε στο ελάχιστο, δεν υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία ώστε ο Τζούλεν Λοπετέγκι να μην βρίσκεται στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας αύριο. Τον συμπονούμε που δεν μπορεί να πετύχει τον μεγάλο στόχο με τη χώρα του».

«Ο Τζούλεν είναι ο νέος προπονητής μας και το όνειρό του είναι μία ενθουσιώδης πρόκληση. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας και σε καλωσορίσω Τζουλέν στο νέο σπίτι του, τη Ρεάλ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ