aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπιστροφή στις προπονήσεις το Σάββατο, ο στόχος της LaLiga στην Ισπανία

Επιστροφή στις προπονήσεις το Σάββατο, ο στόχος της LaLiga στην Ισπανία

Μπορεί η κυβέρνηση στην Ισπανία να μελετάει σοβαρά την παράταση της κατάστασης συναγερμού λόγω κορωνοϊού έως τις 24 Μαΐου, αλλά η LaLiga φιλοδοξεί να ξεκινήσουν οι προπονήσεις, ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος, το Σάββατο (2/5)!

Αυτό προκύπτει από την σημερινή (27/4) τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής της LaLiga, η οποία είχε ως κύριο θέμα συζήτησης την σταδιακή επιστροφή στις προπονήσεις, η οποία θα κρατήσει περίπου ενάμισι μήνα, με στόχο την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις αρχές ή μέσα Ιουνίου.

Εφόσον, βεβαίως, δοθεί το «πράσινο φως» από το Ανώτατο Αθλητικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Υγείας, το πρωτόκολλο της LaLiga προβλέπει την πραγματοποίηση των τεστ στους ποδοσφαιριστές και τα μέλη των ομάδων και, στη συνέχεια, τις ατομικές προπονήσεις στις εγκαταστάσεις των συλλόγων, οι οποίες θα γίνονταν ομαδικές με κλιμακωτό τρόπο.

Αρχικά με γκρουπ των οκτώ παικτών, με στόχο την επιστροφή στις «κανονικές» προπονήσεις, στην καλύτερη των περιπτώσεων, στις 18 Μαΐου. Εκεί πλέον θα μπαίναμε στην τελική ευθεία, με προπονήσεις δύο – τριών εβδομάδων, ώστε το πρωτάθλημα, και πάλι στην καλύτερη των περιπτώσεων, να επιστρέψει το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ