aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπικράτησε με τα... δεύτερα η Μπάρσα (videos)

Επικράτησε με τα… δεύτερα η Μπάρσα (videos)

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε την Μπαρσελόνα με αναπληρωματικούς και νεαρούς για να φτάσει σε άνετη επικράτηση στη Μούρθια για το κύπελλο. Εκτός έδρας νίκες για Σεβίλλη και Βαλένθια. Λίγο πριν από τις μεγάλες επιστροφές του Ερνέστο Βαλβέρδε σε Σαν Μαμές και «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ισπανός τεχνικός προφύλαξε αρκετούς παίκτες στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Μπαρσελόνα με τη Μούρθια, ωστόσο πήρε τη νίκη με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι για τη φάση των «32» του Copa del Rey.

Με βασικό τον 19χρονο μέσο Κάρλος Αλενιά για πρώτη φορά φέτος και σκόρερ τον 22χρονο επιθετικό Χοσέ Αρνάιθ που έκανε ντεμπούτο με τους μπλαουγκράνα, οι Καταλανοί δεν αντιμετώπισαν δυσκολίες απέναντι σε μία ομάδα κατά δύο κατηγορίες πιο αδύναμη. Πάκο Αλκάθερ και Ζεράρ Ντεουλοφέου έβαλαν κι αυτοί τον οβολό τους στο οκτάλεπτο των γκολ στα μέσα της αναμέτρησης, για να δώσουν την ευκαιρία στον Βαλβέρδε να δώσει ντεμπούτο και στον 19χρονο αμυντικό Μαρκ Κουκουρέγια.


Η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ισπανία, η Βαλένθια, απέτυχε να σκοράρει για έκτο σερί παιχνίδι τουλάχιστον τρεις φορές, ωστόσο έφτασε στην 6η νίκη, με 2-0 στην Αραγονία επί της Σαραγόσα. Αυτήν τη φορά, οι παίκτες του Μαρθελίνο άφησαν τα γκολ για το τέλος, με τον Ροντριγκο που μπήκε αλλαγή να ανοίγει το σκορ στο 81′ και τον Ντάνι Παρέχο με πέναλτι στις καθυστερήσεις να δίνει σαφές προβάδισμα πρόκρισης στους φιλοξενούμενους.


Νίκη σωτηρίας για τον Εντουάρντο Μπερίσο, ο οποίος κόντρα στην επιθυμία φιλάθλων και… παικτών του, δείχνει να παίρνει μια νέα ευκαιρία στη Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν με 3-0 στη γειτονική Καρταχένα μιας ομάδας κατά δύο κατηγορίες πιο αδύναμης, με τον Αργεντινό τεχνικό να παρατάσσει μία ενδεκάδα με αρκετούς πειραματισμούς, η οποία δεν κινδύνευσε όμως. Πάμπλο Σαράμπια, Χοακίν Κορέα και Λουίς Μουριέλ είχαν διαμορφώσει το τελικό σκορ από τα πρώτα 50 λεπτά αγώνα.

Αντιθέτως, η άμμος στην κλεψύδρα του Μίτσελ δείχνει να άδειασε. Η Μάλαγα κρατούσε τη νίκη μέσα στο «Παχαρίτος» από το γκολ του Ρέθιο, ωστόσο οι ουραγοί της Primera Division, δίχως τον Ρομπέρτο στο τέρμα, δέχθηκαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις και η Νουμάνθια πήρε τη νίκη με 2-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ