aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπικό comeback της Χόφενχαϊμ στο Ντόρτμουντ!

Επικό comeback της Χόφενχαϊμ στο Ντόρτμουντ!

Μετά από ένα τρομερό παιχνίδι, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Χόφενχαϊμ έμειναν στην ισοπαλία, με 3-3, με την πρωτοπόρο της Bundesliga να χάνει την ευκαιρία να πάει τη διαφορά από τη δεύτερη Μπάγερν Μονάχου -που παίζει αργότερα- σε διψήφιο αριθμό…

Ο Σάντσο σκόραρε στο 11’ από… σπόντα αλλά το γκολ του ακυρώθηκε σωστά μέσω VAR, σε μια φάση όπου φάνηκε πως ήταν οφσάιντ και με… γυμνό μάτι. Ωστόσο, ο Άγγλος εξτρέμ έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάουμαν, με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ στην απέναντι γωνία, με τη συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα, με το εν λόγω τέρμα να μετράει… κανονικά.

Οι Βεστφαλοί θεώρησαν ότι… καθάρισαν το «τρίποντο», με το δεύτερο γκολ που σημείωσαν αυτή τη φορά λίγο πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Όταν βγαίνοντας γρήγορα στην κόντρα, ο Σάντσο σούταρε από μέσα αριστερά, ο Μπάουμαν απέκρουσε, αλλά ο Γκέτσε πήρε το… ριμπάουντ και με κοντινή προβολή, έκανε το 2-0.

Ενώ μετά από συνεργασία των δύο σκόρερ, με πλασέ πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή, στο 67’, ο Γκερέιρο πέτυχε το 3-0 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη επικράτηση της Μπορούσια, που είχε και δοκάρι στο 74’ με τον Σάντσο!

Η Χόφενχαϊμ… ξύπνησε κάπου εκεί, μείωσε με τον Μπελφοντίλ μετά από πάσα του Καντεράμπεκ, στην αμέσως επόμενη φάση της αναμέτρησης, ενώ ο δεύτερος πέτυχε με κεφαλιά στο 83’ το 3-2,. Για να έρθει η… ολική επαναφορά, με τον Μπελφοντίλ να χτυπάει εκ νέου και με κεφαλιά τρία λεπτά πριν τη λήξη να «παγώνει» το «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ»!

«Ζωντανό» με Μίλερ το Αννόβερο 

Το Αννόβερο κέρδισε τη Νυρεμβέργη με 2-0, στο ντέρμπι των ουραγών της Bundesliga και διατήρησε ζωντανές τις όποιες ελπίδες του για παραμονή στην μεγάλη κατηγορία. Οι Φράγκοι έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ράιν από το 11’ για σκληρό φάουλ πάνω στον Κορμπ και αυτό τελικά τους κόστισε… Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Βάινταντ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά πάσαρε στον ανενόχλητο Μίλερ, ο οποίος νίκησε τον Ματένια επίσης με κεφαλιά από κοντά. Ο ίδιος παίκτης ήταν εκείνος που «σφράγισε» την επικράτηση της ομάδας από την Σαξονία, σκοράροντας με σουτ με το δεξί.

Πάρτι και «κηδεία» στο Μένχενγκλαντμπαχ 

Η Χέρτα Βερολίνου «έσπασε» το εντός έδρας αήττητο της Γκλάντμπαχ, που μετρούσε εννιά νίκες μέχρι σήμερα στο «Μπορούσια Παρκ», κερδίζοντας την με 3-0 και κρατώντας στην τρίτη θέση. Ο Καλού κατάφερε να ξεγελάσει δύο αμυντικούς των «πουλαριών» και να ανοίξει το σκορ για τους «πρωτευουσιάνους», με σουτ στην αριστερή γωνία της εστίας του Ζόμερ. Για να «κλειδώσουν» το «διπλό» στην επανάληψη, όταν από γύρισμα του Ζέλκε από αριστερά, ο Ντούντα ήρθε ως… τρέιλερ και σημείωσε το 10ο φετινό του τέρμα στο γερμανικό πρωτάθλημα. Μετά από 20 λεπτά, ο σκόρερ έγινε… σερβιτόρος, με τον Ζέλκε να κάνει με κεφαλιά το τελικό 0-3!

Της… ανατροπής στο Φράιμπουργκ! 

Επεισοδιακή ισοπαλία με 3-3 και… ανατροπή στην ανατροπή ανάμεσα σε Βόλφσμπουργκ και Φράιμπουργκ. Οι «λύκοι» προηγήθηκαν αρκετά νωρίς, με τον Ρουσιγιόν στο 11ο λεπτό μετά από ασίστ του Μπρέκαλο. Όμως, μια λάθος πάσα του Μπρουκς σε… αντίπαλο έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ισοφαρίσουν, με τον Γκρίφο να κάνει σεφτέ στα γκολ με τη νέα του ομάδα και μαζί το 1-1, στο 37’.

Η Βόλφσμπουργκ πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 63’, όταν ο Κοχ ανέτρεψε τον Βέγκχορστ, που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστοχώντας και σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική. Ωστόσο, η Φράιμπουργκ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και κατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου, με τον Πέτερσεν στο 70ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκε για τρίτη φορά στο ματς, με τον Στέφεν, τελικά όμως η… μπίλια έκατσε στην πλευρά της Φράιμπουργκ. Που ισοφάρισε αρχικά στο 87’ με τον Βάλντσμιντ ο οποίος πέρασε στο ματς ως αλλαγή, για να έρθει ο Λίνχαρντ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων και να σκοράρει με κεφαλιά. Με το τέρμα του ωστόσο να ακυρώνεται καθώς ο Χάιντς ήταν πίσω από τον Κάστελς, παρεμποδίζοντάς τον κιόλας…

Αναλυτικά η 21 αγωνιστική 

Παρασκευή (08/02)
Μάιντς-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-5
(9’ Κουάισον – 5’ Γουέντελ, 19’ Χάβερτς, 30’, 64’ Μπραντ, 43’ Μπελαράμπι)

Σάββατο (09/02)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ 3-3
(32’ Σάντσο, 43’ Γκέτσε, 67’ Γκερέιρο – 75’, 87’ Μπελφοντίλ, 83’ Καντεράμπεκ)

Λειψία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-0

Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου 0-3
(30’ Καλού, 56’ Ντούντα, 76’ Ζέλκε)

Αννόβερο-Νυρεμβέργη 2-0
(45’+5’, 77’ Μίλερ)

Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ 3-3
(37’ Γκρίφο, 70’, 87’ Βάλντσμιντ – 11’ Ρουσιγιόν, 63’ πεν. Βέγκχορστ, 74’ Στέφεν)

Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε (19:30)

Κυριακή (10/02) 
Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ (16:30)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Στουτγκάρδη (19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ