aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπικίνδυνοι «ρέμπελοι»

Επικίνδυνοι «ρέμπελοι»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τρίτη εβδομάδα προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ και δεύτερος αντίπαλος για την ΑΕΚ. Στο χωρητικότητας 7.385 θεατών Τέρνερς Κρος, η Κορκ Σίτι θα την υποδεχτεί την ερχόμενη Πέμπτη, στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης.

Έχοντας αποκλείσει τη Λίνκολν του Γιβραλτάρ με συνολικό σκορ 6-1 (5-0, 1-1), η ομάδα της Λάρνακας ετοιμάζεται για δύο αναμετρήσεις με υψηλότερο βαθμό δυσκολίας. Σαφώς, θεωρείται το φαβορί βάσει των αποτελεσμάτων των κυπριακών και ιρλανδικών εκπροσώπων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι η προσεχής αντίπαλος μπορεί να αποδειχτεί πολύ σκληρό καρύδι για τους κιτρινοπράσινους.

Καταρχάς, ποτέ δεν είναι καλό για μία ομάδα που βρίσκεται στην έναρξη της σεζόν, να τίθεται αντιμέτωπη με κάποιαν που προέρχεται από εν εξελίξει πρωτάθλημα. Η Κορκ Σίτι έχει δώσει μέχρι στιγμής 20 παιχνίδια πρωταθλήματος και άλλα δύο απέναντι στη Λεβάντια Ταλίν για το Γιουρόπα Λιγκ (2-0, 4-2).

Επίσης, δεν είναι ό,τι καλύτερο να συνηγορούν όλα πως η αντίπαλος βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Η Κορκ Σίτι είναι αήττητη λοιπόν στα 22 παιχνίδια που έδωσε, έχοντας 21 νίκες και μία ισοπαλία. Είναι γνωστό πώς μεταφράζεται αυτό: υψηλός δείκτης αυτοπεποίθησης στις τάξεις της ομάδας και κλίμα ευφορίας στους οπαδούς.

Άλλο ένα στοιχείο που χρήζει προσοχής, το γεγονός ότι η αγγλική Πρέστον καπάρωσε δύο ποδοσφαιριστές της Κορκ, οι οποίοι θα αγωνιστούν απέναντι στην ΑΕΚ. Ο αρχισκόρερ Σον Μαγκίρ μετρά 22 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις, με το χθεσινό στο 1-0 απέναντι στη Σεντ Πάτρικς. Την ερχόμενη Πέμπτη μάλιστα θα προσπαθήσει απέναντι στους Λαρνακείς να αποχαιρετήσει ιδανικά το κοινό, καθώς θα πρόκειται για το τελευταίο του παιχνίδι στο Τέρνερς Κρος. Το ίδιο ισχύει και για τον αριστερό μπακ Κέβιν Ο’Κόνκορ.

Αναφορικά με το σκοράρισμα πάντως, επικίνδυνος δεν είναι μόνο ο Μαγκίρ. Ο έτερος σέντερ φορ της ομάδας, Καρλ Σέπαρντ των εννέα τερμάτων είναι το δεύτερο πιστόλι, ενώ ένα χαρακτηριστικό της ιρλανδικής ομάδας είναι ότι σκοράρει η μεσαία γραμμή. Τρεις μέσοι, οι Γκάρι Μπάκλι (4), Γκέροϊντ Μόρισι (5) και Στέφεν Ντόλι (3) έχουν πετύχει μαζί 12 γκολ. Επίσης, επικίνδυνος είναι και ο αμυντικός Ράιαν Ντελάνι, ο οποίος μετρά πέντε τέρματα.

Ανάμεσα στα συστατικά της επιτυχίας, όμως, είναι φυσικά και ο προπονητής της, Τζον Κόλφιλντ. Οι «ρέμπελοι», όπως είναι το προσωνύμιο της ομάδας, τον προσέλαβαν το 2013 και καρπώνονται το αποτέλεσμα της προπονητικής σταθερότητας. Πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία, έχοντας καπαρώσει την κορυφή με διαφορά από τους διώκτες τους και όλα συνηγορούν πως η κατάκτηση του ιρλανδικού πρωταθλήματος δεν χάνεται.

Συμπερασματικά, η επικείμενη αντίπαλος της ΑΕΚ είναι φορμαρισμένη, διαθέτει καλή ψυχολογία, επικίνδυνους παίκτες και χαρακτηρίζεται από προπονητική σταθερότητα. Ποιος τολμά λοιπόν να την υποτιμήσει;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ