aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπίδειξη δύναμης με εξάρα η Λεβερκούζεν

Επίδειξη δύναμης με εξάρα η Λεβερκούζεν

Τις διαθέσεις της με το… καλημέρα έδειξε στον Γ’ όμιλο του Europa League η Λεβερκούζεν. Η Μπάγερ, στην καλύτερη φετινή της εμφάνιση, συνέτριψε με σκορ 6-2 τη Νις στη «BayArena» και μπήκε με το δεξί.

Οι Γερμανοί μπήκαν στο παιχνίδι με το πόδι στο… γκάζι και μέσα σε έξι λεπτά, πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 11’ ο Αμίρι και στο 16’ ο Αλάριο έκαναν το 2-0 για τη Μπάγερ, η οποία σόκαρε την αντίπαλό της. Μετά το αρχικό «πάγωμα», η Νις ανέλαβε πρωτοβουλίες, στο 31’ μείωσε με τον Γκιρί και δέκα λεπτά αργότερα, ο Καμαρά έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Όσοι περίμεναν ένα αμφίρροπο δεύτερο ημίχρονο, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Ντιαμπί στο 61’, βάζοντας γερές βάσεις για τη νίκη, η οποία πήρε διαστάσεις θριάμβου, καθώς ο Μπελαραμπί, ο οποίος είχε μπει στον αγώνα στο 74’, πρόλαβε να σκοράρει δύο φορές στο 79’ και στο 83’, διαμορφώνοντας το 5-1. Κι όμως, το ματς είχε ακόμη… ζουμί. Στο 87 ο Βιρτς πέτυχε το έκτο γκολ των Γερμανών, για να έρθει στο 90’ ο Κλοντ-Μορίς να κάνει το τελικό 6-2.

Τριάρα από το… πουθενά για τη Χάποελ

Η Χάποελ Μπερ Σεβά ήταν η μεγάλη νικήτρια με 3-1 επί της Σλάβια Πράγας, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Το σκορ είναι… μαγική εικόνα, αφού οι Τσέχοι ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι, χάνοντας πολλές ευκαιρίες για γκολ, με τους Ισραηλινούς να έχουν τρεις τελικές στο στόχο και ισάριθμα γκολ.

Επιθετικά ξεκίνησαν οι δύο ομάδες, αλλά στο πρώτο εικοσάλεπτο δεν είχαν κάποια κλασσική ευκαιρία. Όσο περνούσε η ώρα, η Σλάβια κέρδιζε μέτρα και στο 37’ είχε μεγάλη στιγμή να ανοίξει το σκορ σε τετ-α-τετ του Τεσλ, ο οποίος νικήθηκε από τον Λεβίτα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο πιεστικοί, αλλά η Χάποελ στην πρώτη τελική της στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε στο 45’ με τον Αγκουντέλο.

Ίδια ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Τσέχους να έχουν την υπεροχή και να πιέζουν για το γκολ. Ευκαιρίες υπήρχαν, αλλά πάντα υπήρχε και ο Λεβίτα, ο οποίος είχε «κατεβάσει ρολά». Τελικά, οι κόποι των φιλοξενούμενων ανταμείφθηκαν στο 75’ με τον Προβόντ, ο οποίος ισοφάρισε.

Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας στον 3ο όμιλο

Λεβερκούζεν-Νις 6-2 (11’ Αμίρι, 16’ Αλάριο, 61’ Ντιαμπί, 79’, 83’ Μπελαραμπί, 87’ Βιρτς – 31’ Γκιρί, 90’ Κλοντ-Μορίς)
Χάποελ Μπερ Σεβά-Σλάβια Πράγας 3-1 (45’ Αγκουντέλο, 86’, 88’ Ακολάτσε – 75’ Προβόντ)

Βαθμολογία
1. Λεβερκούζεν 3 (6-2)
2. Χάποελ Μπερ Σεβά 3 (3-1)
3. Σλάβια Πράγας 0 (1-3)
4. Νις 0 (2-6)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική 29/10
Σλάβια Πράγας-Λεβερκούζεν (22:00)
Νις-Χάποελ Μπερ Σεβά (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ