aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπέστρεψε στο θρόνο η «βασίλισσα» Ρεάλ! (vid)

Επέστρεψε στο θρόνο η «βασίλισσα» Ρεάλ! (vid)

Στην κορυφή του ισπανικού ποδοσφαίρου επέστρεψε οριστικά η Ρεάλ Μαδρίτης! Οι «μερένγκες» πήραν τη νίκη που χρειάζονταν απέναντι στη Βιγιαρεάλ (2-1) για να σφραγίσουν από την προτελευταία αγωνιστική το 34ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Δυο γκολ του Μπενζεμά υπέγραψαν την επικράτηση της ομάδας του Ζινεντίν Ζιντάν, η οποία (ξανά με τον ίδιο προπονητή) ανέβηκε στο θρόνο της La Liga.

Την ίδια ώρα η απογοητευμένη Μπαρσελόνα όχι απλώς δεν έκανε το καθήκον της, αλλά έκλεινε με τον τρόπο που άξιζε την απογοητευτική της πορεία μετά τη διακοπή. Με το γκολ ισοφάρισης του Μέσι σε αυτό του Αρνάιθ να μην αποδεικνύεται αρκετό, οι «μπλαουγράνα» ηττήθηκαν 2-1 από την Οσασούνα μέσα στο «Καμπ Νου».

Στα υπόλοιπα ματς η Ατλέτικο -αν και αδιάφορη- δεν χαρίστηκε στη Χετάφε και πέρασε με 2-0 από την έδρα της, ωστόσο η Σοσιεδάδ δεν μπόρεσε ν’ αξιοποιήσει στο έπακρο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και το 0-0 απέναντι στην (επίσης αδιάφορη) Σεβίλλη αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την τελευταία αγωνιστική όσον αφορά στη έκτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Όσο για τη μάχη της παραμονής, η Αλαβές ξέγνοιασε οριστικά περνώντας με 2-0 από την έδρα της Μπέτις, σε αντίθεση με τη Μαγιόρκα που αποχαιρέτησε οριστικά την κατηγορία με την ήττα 2-1 από τη Γρανάδα στο νησί.

Αντίθετα, η Θέλτα έμπλεξε με την εντός έδρας ήττα από τη Λεβάντε (3-2) και πλέον χρειάζεται διπλό την τελευταία αγωνιστική στη Βαρκελώνη επί της πεσμένης Εσπανιόλ ώστε να μην ανησυχεί για το αποτέλεσμα της Λεγανές, η οποία με σκόρερ και τον Γκερέρο επικράτησε 2-0 της Αθλέτικ στο Μπιλμπάο.

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Πέμπτη, 16/7
Έιμπαρ-Βαγιαδολίδ 2-1 (21’ Μπίγας, 28’ Ινούι – 71’ Γκουαρντιόλα)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λεγανές 0-2 (79’ Γκερέρο, 90’ Ασάλε)
Μπαρσελόνα-Οσασούνα 1-2 (62’ Μέσι – 16’ Αρνάιθ, 90’ Τόρες)
Μπέτις-Αλαβές 1-2 (90’ Μορόν – 51’ Χοσέλου, 76’ Έλι)
Θέλτα-Λεβάντε 2-3 (37’ Μίνα, 45’ Άσπας – 12’, 29’ Μπαρντί, 52’ Μαγιοράλ)
Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2 (54’ Γιορέντε, 81’ Τόμας)
Μαγιόρκα-Γρανάδα 1-2 (20’ Ερνάντεθ – 45’ Ντίαθ, 69’ Φερνάντεθ)
Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 2-1 (29’, 77’ πεν. Μπενζεμά – 83’ Ιμπόρα)
Σοσιεδάδ-Σεβίλλη 0-0
Βαλένθια-Εσπανιόλ 1-0 (17’ Γκαμεϊρό)

Η τελευταία αγωνιστική

Κυριακή, 19/7
Βαγιαδολίδ-Μπέτις
Αλαβές-Μπαρσελόνα
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Εσπανιόλ-Θέλτα
Γρανάδα-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Λεγανές-Ρεάλ Μαδρίτης
Λεβάντε-Χετάφε
Οσασούνα-Μαγιόρκα
Σεβίλλη-Βαλένθια
Βιγιαρεάλ- Έιμπαρ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ