aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπέστρεψε στις νίκες η Μίλαν με την αύρα του Ίμπρα (vid)

Επέστρεψε στις νίκες η Μίλαν με την αύρα του Ίμπρα (vid)

Στις νίκες επέστρεψε η Μίλαν, ύστερα από την ήττα από τη Γιουβέντους. Οι -πρωτοπόροι στη βαθμολογία- «ροσονέρι» στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής επικράτησαν 2-0 εντός έδρας της Τορίνο, αυξάνοντας εκ νέου τη διαφορά τους από τη 2η Ίντερ (που έχει όμως αγώνα λιγότερο) στους τέσσερις βαθμούς. Σε ό, τι αφορά τους φιλοξενούμενους, γνώρισαν την πρώτη τους ήττα ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές και παρέμειναν εντός της ζώνης του υποβιβασμού (18οι).

Με ανάμεικτα συναισθήματα ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι γηπεδούχοι, οι οποίοι από τη μία είδαν τον μεγάλο τους «αστέρα», Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, να επιστρέφει (στο 85′) στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, ύστερα από δύο μήνες και από την άλλη τον Σάντρο Τονάλι να αποχωρεί με φορείο λόγω τραυματισμού.

Η Μίλαν πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την αρχή της αναμέτρησης. Οι «ροσονέρι» είχαν στήσει κλοιό έξω από την περιοχή της Τορίνο, χωρίς όμως να μπορούν να αξιοποιήσουν τις αρκετές στατικές τους φάσεις.

Εντέλει ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ σχετικά σύντομα και συγκεκριμένα στο 25’, όταν ο Μπραχίμ Ντίαζ έβγαλε με ωραία κάθετη σε θέση τετ α τετ τον Ραφαέλ Λεάο, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα. Ο πρώτος αποδείχθηκε κομβικός, καθώς δέκα λεπτά αργότερα κέρδισε πέλαντι -παράβαση που χρειάστηκε τη συνδρομή του VAR, προκειμένου να δοθεί- με τον Φρανκ Κεσιέ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να διαμορφώνει το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αναθαρρήσουν. Ωστόσο, αρχικά στο 43’ το σουτ του Ρικάρντο Ροντρίγκεζ προσέκρουσε στο δοκάρι, ενώ οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου είδαν το VAR να αλλάζει τη γνώμη του Φάμπιο Μαρέσκα για πέναλτι του Τονάλι. Μάλιστα, σε αυτή τη φάση ο νεαρός χαφ της Μίλαν αποκόμισε τον τραυματισμό και αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που «φλέρταραν» πιο έντονα με το να πετύχουν ένα γκολ, χωρίς όμως να το καταφέρουν με το σκορ να μένει ως είχε έως και το τελευταίο σφύριγμα.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο (9/1)

Μπενεβέντο – Αταλάντα 1-4
(50′ Σάου – 30′ Ίλισιτς, 69′ Τολόι, 71′ Ζαπάτα, 86′ Μουριέλ)

Τζένοα – Μπολόνια 2-0
(44′ Ζάιτς, 55′ Ντέστρο)

Μίλαν – Τορίνο 2-0
(25’ Λεάο, 36’ Κεσιέ)

Κυριακή (10/1)

Ρόμα – Ίντερ (13:30)
Ουντινέζε – Νάπολι (16:00)
Βερόνα – Κροτόνε (16:00)

Πάρμα – Λάτσιο (16:00)
Φιορεντίνα – Κάλιαρι (16:00)
Γιουβέντους – Σασουόλο (21:45)

Δευτέρα (11/1)

Σπέτσια – Σαμπντόρια (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ