aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπέστρεψε ο Ίμπρα, αλλά κουμάντο κάνει ο Κριστιάνο! (vids)

Επέστρεψε ο Ίμπρα, αλλά κουμάντο κάνει ο Κριστιάνο! (vids)

Όλοι περίμεναν με ανυπομονησία την επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο ιταλικό πρωτάθλημα, το ντεμπούτο του Σουηδού πράγματι συνέβη, αλλά τα προβλήματα των «ροσονέρι» είναι πολύ βαθύτερα και δεν γινόταν να λυθούν με την απόκτηση του 38χρονου.

Αυτό φρόντισε να το αποδείξει η Σαμπντόρια στο «Σαν Σίρο», καθώς κράτησε την ομάδα του Στέφανο Πιόλι στο 0-0 και μακριά από τις εντός έδρας επιτυχίες για τέταρτη συνεχόμενη αναμέτρηση.

Η εικόνα της Μίλαν δεν ήταν διαφορετική σε σχέση με όσα έχει δείξει μέχρι σήμερα και φαινόταν ότι χρειαζόταν μια… σπίθα, έστω για να αρχίσει να απειλεί την αντίπαλη εστία. Αυτό συνέβη στο 55’, όταν ο Σουηδός πέρασε στο ματς αντί του άφαντου σε ακόμα ένα ματς, Κρίστοφ Πιόντεκ.

Πράγματι, η Μίλαν πήρε τα… πάνω της, έχασε ευκαιρίες με τον Ζλάταν και τον Τσαλχάνογλου, αλλά ειδικότερα στο τελευταίο εικοσάλεπτο η εικόνα της ήταν απογοητευτική, με τον Σούσο να χαλάει τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων.

Σε σχέση με τη Μίλαν, η Γιουβέντους είναι σε εντελώς διαφορετική κατάσταση, σαφώς ανώτερη και με σόου του Κριστιάνο Ρονάλντο που πέτυχε χατ-τρικ, επικράτησε 4-0 της Κάλιαρι. Οι πρωταθλητές δυσκολεύτηκαν μόλις για ένα ημίχρονο και αποδείχθηκε ότι το δύσκολο κομμάτι του ματς κόντρα στην ομάδα της Σαρδηνίας ήταν να βρει το πρώτο γκολ. Αυτό συνέβη στο 49′, όταν ο Πορτογάλος εκμεταλλεύθηκε το λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων και από πλάγια θέση κατάφερε να ανοίξει το σκορ.

Τη χαριστική βολή έδωσε ο Πορτογάλος στο 67′ όταν από το σημείο του πέναλτι διαμόρφωσε το 2-0 και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του. Διαστάσεις θριάμβου έδωσε ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν στο 81′ που με ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε ένα λεπτό αργότερα με αριστερό πλασέ του Πορτογάλου σούπερ-σταρ.

Την εντυπωσιακή της πορεία συνεχίζει από την άλλη πλευρά η Αταλάντα, η οποία διέσυρε την Πάρμα με 5-0. Μόλις στο 11′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με ένα καταπληκτικό σουτ του Γκόμες από την μεγάλη περιοχή ενώ απόρροια της πίεσης ήταν και το δεύτερο γκολ που σκόραρε ο Φρόιλερ στο 34’. Οι μπεργκαμάσκι δεν σταμάτησαν εκεί και στο 43’ ο Γκόζενς «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη, κάνοντας το 3-0, λίγο πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η σειρά του Ίλιτσιτς να δράσει και με δύο γκολ στο 60’ και στο 71’, η Αταλάντα διαμόρφωσε το τελικό σκορ.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Κυριακή (5/1)

Μπρέσια-Λάτσιο 1-2
(18′ Μπαλοτέλι, 39′ Σιστάνα, 42′ Ιμόμπιλε)

ΣΠΑΛ-Βερόνα 0-2
(14΄Πατσίνι, 85′ Σεπίνσκι)

Τζένοα-Σασουόλο 2-1
(29′ Κρισίτο, 33′ Ομπιάνγκ, 86′ Πάντεφ)

Ρόμα-Τορίνο 0-2
(45’, 86’ πέν. Μπελότι)

Δευτέρα (6/1)

Μπολόνια-Φιορεντίνα 1-1
(90’+4’ Ορσολίνι – 27’ Μπενάσι)

Γιουβέντους-Κάλιαρι 4-0
(49’, 67’ πέν., 82’ Κριστιάνο Ρονάλντο, 81’ Ιγκουαΐν)

Αταλάντα-Πάρμα 5-0
(11’ Γκόμεζ, 34’ Φρόιλερ, 43’ Γκόζενς, 60’, 71’ Ίλιτσιτς)

Μίλαν-Σαμπντόρια 0-0

Λέτσε-Ουντινέζε (19:00)

Νάπολι-Ίντερ (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ