aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπέλαση των «δράκων» στη Μόσχα, «λευκή» ισοπαλία στην Πόλη

Επέλαση των «δράκων» στη Μόσχα, «λευκή» ισοπαλία στην Πόλη

Οι Ρώσοι υποδέχθηκαν την Πόρτο στην Μόσχα ψάχνοντας το τρίποντο που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες τους για πρόκριση ενόψει της συνέχειας. Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι έλεγξαν πλήρως την αναμέτρηση και έχοντας ως καλύτερο παίκτη τους τον Μαρενγκά, κατάφεραν να φύγουν με τους τρεις βαθμούς από τη ρωσική πρωτεύουσα να φτάσουν τους επτά και να γίνουν το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν στο 26’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μαρενγκά και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν προηγουμένως χάσει την δική τους ευκαιρία από τα έντεκα βήματα για να ανοίξουν το σκορ. Στο 35’ με τον Έκτορ Ερέρα οι «δράκοι» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, όμως η «απάντηση» των Ρώσων ήταν άμεση με τον Μίραντσουκ μόλις τρία λεπτά μετά. Παρ’ όλα αυτά, η Πόρτο συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό της αναμέτρησης και με μόλις δύο λεπτά να έχουν «τρέξει» στο ρολόι στην επανάληψη έφτασαν και σε τρίτο γκολ με τον Κορόνα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα η Πόρτο δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα έφυγε από την έδρα της Λοκομοτίβ με ένα σπουδαίο «διπλό».

«Λευκή» ισοπαλία στην Πόλη

Στο άλλο ματς του τετάρτου ομίλου η Γαλατασαράι υποδέχθηκε την Σάλκε στην Κωνσταντινούπολη με τις δύο ομάδες να μένουν στο στείρο 0-0 που θα έλεγε κανείς πως ευνοεί τους φιλοξενούμενος ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης σε δύο εβδομάδες στο Γκελζενκίρχεν. Άλλωστε, οι Γερμανοί είναι αυτοί που διατήρησαν την διαφορά έστω και του ενός βαθμούς απέναντι στους Τούρκους. Οι «βασιλικοί μπλε» ήταν ανώτεροι συνολικά στην αναμέτρηση, ωστόσο δεν κατάφεραν να μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να αρκούνται στον έναν βαθμό.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πόρτο 7 (5-2)
2. Σάλκε 5 (2-1)
3. Γαλατασαράι 4 (3-1)
4. Λοκομοτίβ Μ. 0 (1-7)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6/11)
Πόρτο-Λοκομοτίβ Μόσχας
Σάλκε-Γαλατασαράι

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ