aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπειτα από 40 χρόνια, οι γυναίκες του Ιράν θα πάνε στο γήπεδο

Επειτα από 40 χρόνια, οι γυναίκες του Ιράν θα πάνε στο γήπεδο

Για πρώτη φορά από τη θρησκευτική επανάσταση του Ιράν, θα επιτραπεί την ερχόμενη Πέμπτη στις γυναίκες της χώρας, να αγοράσουν εισιτήριο και να δούνε ποδόσφαιρο από κοντά.

Εχουν περάσει 40 χρόνια από τη θρησκευτική επανάσταση που άλλαξε τα πάντα στη χώρα. Από τότε που ο Αγιατολάχ Χομεϊνί ανέτρεψε τον Σάχη, οι γυναίκες του Ιράν δεν πάτησαν ποτέ ξανά το πόδι τους στο γήπεδο. Θα το κάνουνε όμως αυτήν την Πέμπτη. Επειτα από πολύχρονες προσπάθειες της FIFA και όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο Τζάνι Ινφαντίνο, το ιρανικό καθεστώς θα επιτρέψει στις γυναίκες να δούνε μπάλα από κοντά.

Θα συμβεί στον αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 κόντρα στην Καμπότζη. Ωστόσο, ανθρωπιστικές οργανώσεις εκφράζουν ήδη τις επιφυλάξεις τους, καθώς δεν θα υπάρχει ούτε τώρα ελευθερία κινήσεων. Ενδεικτικό είναι ότι έχουν εκδοθεί συγκεκριμένα εισιτήρια για τις γυναίκες, που θα έχουν στη διάθεσή τους μόλις τα 4.600 από τα 78.000 που χωράει το στάδιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ