aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕπαναφορά τάξης στο Αρένα με τον «εφιάλτη» του ΑΠΟΕΛ

Επαναφορά τάξης στο Αρένα με τον «εφιάλτη» του ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ΑΕΚ επανέφερε την τάξη αναφορικά με τη ροή των αποτελεσμάτων της, όταν υποδέχεται στο ΑΕΚ Αρένα τον ΑΠΟΕΛ. Διότι, όταν ηττήθηκε με 1-3 στις 22 του περασμένου Απριλίου από τους γαλαζοκίτρινους, δόθηκε τέλος στο σερί τριών επιτυχιών απέναντί τους στο νεόδμητο γήπεδό της. Προχθές, λοιπόν, επικράτησε με 1-0 στο ντέρμπι, δείχνοντας πως εξακολουθεί να κάνει κουμάντο στο «σπίτι» της κόντρα στους πρωτευουσιάνους.

Άλλωστε, η προχθεσινή ήταν η τέταρτη επιτυχία εις βάρος του πρωταθλητή των περασμένων έξι σεζόν από τότε που άνοιξε τις πόρτες της η… Αρένα της Λάρνακας.

Από εκεί και πέρα, λίγοι ασφαλώς θα θυμούνται σε λίγες ημέρες ότι δεν έθελξε με την εμφάνισή της η ΑΕΚ. Αν και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου ήταν καλύτερη, δεν διακρίθηκε για το δημιουργικό παιχνίδι της, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο είχε κυρίως παθητικό ρόλο. Εκείνο που μετρά, όμως, είναι ότι έστω και έτσι «καθάρισε» ντέρμπι απέναντι σε έναν από τους κύριους ανταγωνιστές της.

Για να έρθει το προχθεσινό τρίποντο, όμως, χρειάστηκε να βάλει το… πόδι του ο «εφιάλτης» του ΑΠΟΕΛ. Ο Φλοριάν Τολεμές πλήγωσε για έκτη φορά τους Λευκωσιάτες σε εννιά παιχνίδια. Άλλωστε, μας συστήθηκε με γκολ στο ντεμπούτο του με την κιτρινοπράσινη φανέλα, στο αντίστοιχο ντέρμπι του ΓΣΠ (1-1) στις 5 Φεβρουαρίου 2017. Βεβαίως, η προχθεσινή νίκη δεν έχει σημασία μόνο για τη στατιστική ή το γόητρο.

Οι ποδοσφαιριστές του Αντόνι Ιραόλα έστειλαν βροντερό μήνυμα για τις διαθέσεις τους αναφορικά με την κατάκτηση του τίτλου, ενώ έφτιαξαν με τον καλύτερο τρόπο τη διάθεσή τους για το επίπονο πρόγραμμα που ακολουθεί ως τα Χριστούγεννα: Ζυρίχη (Λέτσιγκραντ, 29/11), Παραλίμνι («Τάσος Μάρκου», 3/12), Πάφος FC («Στέλιος Κυριακίδης», 8/12), Μπάγερ Λεβερκούζεν (13/12, ΓΣΠ), Απόλλων (Τσίρειο, 17/12), Νέα Σαλαμίνα («Αμμόχωστος», 22/12). Πρόγραμμα απαιτητικό με συνεχόμενα παιχνίδια, που στην απουσία σοβαρών πιθανοτήτων για πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, έχει σημείο αναφοράς το επόμενο ντέρμπι απέναντι σε συνδιεκδικητή του τίτλου.

Σαφέστατα και η μάχη με τους κυανόλευκους στη Λεμεσό θα είναι σημαντική και θα ήταν το ιδανικό για την ΑΕΚ να συνεχίσει νικηφόρα μέχρι τότε.

Έδωσε ώθηση

Πάνω κάτω 3.500 ΑΕΚτζήδες βρέθηκαν στις εξέδρες του ΑΕΚ Αρένα προχθές, αριθμός που αποδείχτηκε ικανός για να δώσει ώθηση στην ομάδα της Λάρνακας απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ