aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈπαιξαν σε δύο ματς 21 παίκτες!

Έπαιξαν σε δύο ματς 21 παίκτες!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κέρδος για την ΑΕΛ δεν ήταν μόνο οι έξι βαθμοί που απέσπασε στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και τον Ερμή. Πιο πολύ αυτό που έκανε αίσθηση είναι πως οι γαλαζοκίτρινοι αποτύπωσαν ένα αγωνιστικό πρόσωπο με πολλές επιλογές. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές χρησιμοποίησε 21 ποδοσφαιριστές!  Και αυτό λέει πολλά. Κυρίως πως η ΑΕΛ διαθέτει έμψυχο δυναμικό που μπορεί να αναδείξει ποιότητα και αντοχές. Συγκεκριμένα πήραν χρόνο ως βασικοί ή ως αλλαγές στους νικηφόρους αγώνες με τον Ολυμπιακό και τον Ερμή οι Βοζίνια, Ζντραφκόφσκι, Αρουαμπαρένα, Νικολάου, Λαφράνς, Μέσκα, Μιτρέα, Αλνταΐρ, Ηλία, Χ. Κυριάκου, Γουίλερ, Σίλβα, Ρεζέντε, Αϊρόσα, Τεϊσέιρα, Σοάρες, Φιντέλις, Αβραάμ, Σάσι, Γερολέμου και Λεόνσο.

Ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει πολύ καλά τι μπορούν να προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές του και προχωρεί στην ανάλογη διαχείριση. Θέλει να τους κρατήσει σε εγρήγορση και το αποδεικνύει με τη δίκαιη μεταχείριση. Το πιο θετικό είναι πως όσοι αγωνίστηκαν έδειξαν διάθεση και αρετές, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια της ΑΕΛ για να φθάσει στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη. Για να… μεγαλώσει και άλλο ο σύλλογος χρειάζεται διακρίσεις. Και η έξοδος στην Ευρώπη, με το τέλος της τρέχουσας περιόδου, θα βοηθήσει ώστε να σταθεροποιηθεί σε υψηλά επίπεδα. Υπάρχει διάθεση και φαίνεται από τον τρόπο δουλειάς στις προπονήσεις, αλλά και από τις εμφανίσεις στα φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μένει μόνο να δώσει συνέχεια στις νίκες, γι’ αυτό και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ερμή είναι μίας επιλογής. Άλλη μια νίκη θα είναι ό,τι καλύτερο πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Όλο και πιο κοντά στην επιστροφή του

Ο Ντόσα Ζούνιορ βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην επιστροφή του στην ενεργό δράση. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και μάλιστα στο παιχνίδι με τον Ερμή βρισκόταν στην αποστολή.  Ένας Ζούνιορ, όπως τον γνωρίζουμε, μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο της ΑΕΛ και η άμυνα μπορεί να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο. Η ΑΕΛ κράτησε το μηδέν παθητικό στα πέντε από τα εννέα παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα. Μπορεί να μη σκοράρει με ευκολία, ωστόσο έχει εξαιρετική λειτουργία στα μετόπισθεν και αυτό ξεχωρίζει, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της συνέχειας. Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ δείχνει να βρήκε τον τρόπο για να δημιουργεί μια άμυνα από ατσάλι και βλέποντας αυτές τις επιδόσεις, μπορούμε να πούμε πως η ομάδα είναι στο σωστό δρόμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ