aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕντοπίστηκαν οι αδυναμίες

Εντοπίστηκαν οι αδυναμίες

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μόνο με επίσημα παιχνίδια μπορεί να πάρει τα πάνω της η ΑΕΛ, όμως και χωρίς αυτά η προσπάθεια θα είναι έντονη μέσω των φιλικών αγώνων και των προπονήσεων. Οι γαλαζοκίτρινοι θα αντιμετωπίσουν σήμερα (18:00) την Καρμιώτισσα σε φιλικό στα Πολεμίδια και ο στόχος του Μπρούνο Μπαλταζάρ είναι να μοιράσει χρόνο στους ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αγωνιστεί αρκετά.

Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα (με 1-0 επί του Άρη) ήταν ότι καλύτερο για την ΑΕΛ και πλέον το ζητούμενο είναι να αυξηθούν οι χρήσιμες επιλογές για την τεχνική ηγεσία. Αυτό θα συμβεί όταν θα είναι έτοιμοι οι νεοφερμένοι, όπως οι Nτε Λεόνσο, Σίλβα, Αλντάιρ, Τεϊσέιρα, Φιντέλις και Μπενίτεθ. Και οι έξι έχουν δώσει κάποια πρώτα δείγματα καλής παρουσίας, όμως όσο θα προχωρά η σεζόν θα είναι και πιο απαραίτητοι. Έπειτα είναι και ο Μάριος Ηλία, ακόμη ένας επιθετικός που μπορεί να φανεί πολύτιμος.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ επέλεξε για τους αγώνες στην Ευρώπη και της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, ποδοσφαιριστές της περσινής περιόδου. Τα πήγαν καλά, όμως οι απαιτήσεις είναι περισσότερες. Στην ΑΕΛ παρατηρήθηκαν τρεις τουλάχιστον κτυπητές αδυναμίες. Η μία είναι στα στόπερ, όπου χρειάζεται περισσότερη σιγουριά και συγκέντρωση. Η δεύτερη είναι στο δημιουργικό κομμάτι, όπου δεν ικανοποίησε ακόμη ο Ρεζέντε. Αδυναμία υπάρχει και στην επίθεση, με τον Μέσκα και τον Αρουαμπαρένα να κυμαίνονται σε μέτριες εμφανίσεις.

Δεν φθάνει μόνο η καλή κυκλοφορία της μπάλας για να πάρει αποτέλεσμα η ΑΕΛ. Χρειάζεται πιο πολλή δράση από τους επιθετικούς, περισσότερη πίεση στους αντιπάλους αλλά και ουσία. Η ΑΕΛ κέρδισε τον Άρη και αν το άξιζε η όχι είναι άλλη υπόθεση. Το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε και δεν έκανε πολλές φάσεις είναι κάτι που προβληματίζει. Μπορεί στην Ευρώπη οι εμφανίσεις της να ήσαν ικανοποιητικές, όμως η ΑΕΛ είχε απέναντι της ομάδες που έπαιξαν ανοικτά. Τα παιχνίδια στο πρωτάθλημα όμως έχουν πολλές ιδιομορφίες και η ΑΕΛ για να πετύχει στη νέα σεζόν θα χρειαστεί να παίξει καλύτερη μπάλα, να γίνει πιο ελκυστική και ουσιαστική.

Όλα ανοικτά για άλλη μία προσθήκη

Δεν αποκλείεται να γίνει άλλη μια κίνηση από την ΑΕΛ. Αν θα γίνει, θα χρειαστεί να αποφασιστεί άμεσα και πιθανότατα θα αφορά έναν ακόμη μέσο, όμως θα είναι πρόβλημα το ποιος θα αποχωρήσει. Ήδη ο Ντε Λεόνσο πήρε τη θέση του Σαβάν. Δεν αποκλείεται η κίνηση να αφορά ποδοσφαιριστή για τον κατάλογο β’.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ