aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈντονος ο Πετράκης: «Τη μία Μπαρτσελόνα, την άλλη δεν αξίζουμε!»

Έντονος ο Πετράκης: «Τη μία Μπαρτσελόνα, την άλλη δεν αξίζουμε!»

Μακρά σε διάρκεια και με μπόλικο ενδιαφέρον ήταν η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Πετράκη μετά το τέλος του αγώνα με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου που βρήκε τους γαλάζιους νικητές με 2-1. Ο Ελλαδίτης προπονητής «ανακρίθηκε» για αρκετή ώρα και απάντησε σε αρκετά ερωτήματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Κάναμε μια πάρα πολύ σπουδαία, σημαντική και δύσκολη νίκη. Θέλω να πω ένα μπράβο στους παίκτες για την προσπάθεια και την πολύ καλή εικόνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάναμε μια από τις πιο πειστικές εμφανίσεις μας με μια ομάδα που έπαιζε άμυνα. Φτιάξαμε αρκετές προϋποθέσεις και ευκαιρίες για να κάνουμε γκολ. Ο αντίπαλος είχε μόνο μια φάση στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες αξίζουν πραγματικά μπράβο. Το παιχνίδι τέλειωσε για εμάς, από αύριο το μυαλό μας είναι στα πλέι οφ».

Για την πρεμιέρα των πλέι οφ με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», είπε: «Εγώ είμαι πρώτη χρονιά στο κυπριακό πρωτάθλημα. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, με οποιαδήποτε αντίπαλο, πόσο μάλλον τώρα στα πλέι οφ που είναι οι έξι καλύτερες ομάδες. Όλα τα παιχνίδια θα έχουν ψηλό βαθμό δυσκολίας. Με ηρεμία θα δούμε ένα – ένα τα παιχνίδια».

Υπήρχε μπέρδεμα ανάμεσα στους παίκτες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, κάνατε πολλές αλλαγές πιστεύετε επηρέασε; «Μην ξεχνάτε πως η ομάδα μας έχει αρκετά χρόνια να πάρει το πρωτάθλημα. Υπάρχει μια συσσωρευμένη πίεση. Δημιουργεί μια πίεση σε αυτούς που καλούνται να βγάλουν τα κάστανα απο την φωτιά, δηλαδή τους παίκτες. Όντως είχαμε κάποιες βεβιασμένες προσπάθειες, όμως υπάρχει αρκετή ποιότητα στην ομάδα και μπορούμε να το καλύπτουμε».

Αν αποτελεί δικαιολογία η πίεση από την στιγμή που ο Απόλλων είναι μια μεγάλη ομάδα που πρέπει να ζει με την πίεση. Σε δύο μήνες ο Απόλλων δεν πέτυχε δύο σερί νίκες, που οφείλεται; «Σε αυτή την πίεση που είναι δεδομένη γιατί η ομάδα είναι μεγάλη, έρχεται ενισχυτικά η αγωνία αυτού που προσπαθεί χρόνια να κερδίσει κάτι. Όλες οι ομάδες έχουν πίεση, όλες θα έχουν στόχο το πρωτάθλημα εκτός από τον Ολυμπιακό. Η βαθμολογική συγκομιδή μας αδικεί σε πολύ μεγάλο βαθμό, με βάση την εικόνα μας όσο είμαι εδώ. Θα έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Δικαιούμαστε περισσότερα πράγματα. Δεν θέλω να ψάξω δικαιολογίες γιατί μπορεί να συμβεί αυτό. Σε συνδυασμό και με τα αγωνιστικά προβλήματα, μας έχει δυσκολέψει να κάνουμε σερί. Αυτό δεν αλλάζει όμως αυτό που πραγματικά πιστεύω εγώ και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό».

Ο κόσμος του Απόλλωνα δεν θέλει απολογισμό, θέλει τον τίτλο… «Εγώ στη ζωή μου δεν κρίνω από τις στιγμές, κρίνω στον χρόνο. Μια κακή στιγμή, μια κακή εμφάνιση δεν μου επηρεάζει την άποψη. Εμένα δεν μου αρέσει να λέω “θα”. Εσείς πιστεύετε ότι δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος;».

Υπάρχει αδυναμία στο σκοράρισμα. Δεν γίνεται σωστή δουλειά; «Και τα γκολ που έβαλαν οι πρώτοι σκόρερ, έγιναν χωρίς δουλειά; Δηλαδή, τις προηγούμενες μέρες δούλεψαν και τώρα δεν δουλεύουνε; Θα πρέπει να ξέρετε ότι στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως όλα τα γκολ μπαίνουν και όλα χάνονται. Αυτό δεν αφορά παίκτες μικρού ή μεγάλου επιπέδου, αφορά όλους τους παίκτες. Σε αυτό δεν μπορεί καμία ομάδα να είναι εξαίρεση, ούτε η δική μου. Εγώ αρνούμαι να μηδενίζω και να κρίνω από την στιγμή. Εγώ ξέρω ότι θα έρχονται και κακές στιγμές, δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα. Το σημαντικό είναι να πιστεύουμε τους παίκτες. Όχι κάναμε ένα παιχνίδι καλό και είμαστε η Μπαρτσελόνα και μετά κάνουμε ένα παιχνίδι κακό και δεν αξίζουμε. Εγώ το πιστεύω, έχω πίστη. Το πρωτάθλημα ένας θα το πάρει. Και η Ομόνοια πριν 4-5 μήνες είχε συνεχόμενα κακά αποτελέσματα όμως δεν έχασαν την πίστη και την αυτοπεποίθηση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ