aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕγγλέζου: «Αν έμενα στην Ανόρθωση...»

Εγγλέζου: «Αν έμενα στην Ανόρθωση…»

Θέση μετά και την επισημοποίηση της αποχώρησης του από την Ανόρθωση, πήρε ο Νικόλας Εγγλέζου, ο οποίος αναφέρθηκε σε προτάσεις που έχει χωρίς να ονομάσει τις ομάδες, ενώ έσταξε μέλι για τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής μιλώντας στον Super ΣΠΟΡ FM, δήλωσε ότι πήρε την καλύτερη απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα της Αμμοχώστου, αφού δύσκολα θα έπαιρνε ευκαιρίες, ενώ ανέφερε ότι έχει 2-3 προτάσεις από Κύπρο και τόνισε τον στόχο του για τον επόμενο σταθμός της καριέρας του.

«Ήταν κάτι που έγινε ξαφνικά, όμως βρίσκει σύμφωνες και τις δύο πλευρές. Όπως ήρθαν τα πράγματα, έγιναν τα καλύτερα και από τις πλευρές. Μπορούσα να δώσω περισσότερα και για πολλά χρόνια. Έγιναν κάποιες προσθήκες και αντιλήφθηκα ότι θα ήταν μειωμένος ο χρόνος συμμετοχής μου. Δεν θα το ήθελα αυτό. Θα ήθελα να αγωνιστώ και νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κάνω αυτή την αλλαγή. Θα ήταν δύσκολο να έπαιρνα ευκαιρίες και θεωρώ ότι έκανα την καλύτερη επιλογή», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν 2-3 προτάσεις, όμως είμαι σε μια ηλικία που θέλω να πάρω περισσότερα παιχνίδια. Θέλω να κάνω την καλύτερη επιλογή για μένα. Αυτό μπορεί να είμαι ομάδα που παλεύει για τη διαβάθμιση ή για την 6άδα. Στόχος μου είναι να πάρω παιχνίδια. Θέλω να αποδείξω ποιος είναι ο Νικόλας. Πρέπει να σκεφτώ σοβαρά όλη την κατάσταση και να δείξω ποιος είναι. Υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιες ομάδες, όμως δεν θέλω να αναφέρω το οτιδήποτε. Αν υπάρχει κάτι για το εξωτερικό, ποιος δεν θα ήθελε; Είναι νωρίς να υπάρχει το οτιδήποτε. Ό,τι έρθει καλό για μένα δεν θα πω όχι. Θέλω να αξιολογήσω όλες τις επιλογές, όμως όταν έρθει η καλύτερη πρόταση δεν θα περιμένω».

Τι κρατά από τη διετία στην Ανόρθωση: «Την αλλαγή που έγινε από πέρσι σε φέτος. Ήρθαν άτομα που πίστευαν στον εαυτό τους. Δείξαμε ακριβώς τι είναι η Ανόρθωση και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Σχετικά με τον σοβαρό τραυματισμό που είχε: «Πήγε αρκετά καλύτερα η αποθεραπεία από ότι περιμέναμε. Είμαι στο τελικό στάδιο, μέσα στον επόμενο μήνα θα είμαι 100% έτοιμος».

Για τον στόχο να κληθεί στην Εθνική Κύπρου πρόσθεσε: «Οι δύο μου στόχοι είναι να πάρω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ και να αγωνιστώ στην Εθνική. Θα παίξει ρόλο η απόφαση που θα πάρω. Θέλω να αγωνιστώ όσο περισσότερο μπορώ για να πάρω κλήση στην Εθνική».

Για την διακοπή του πρωταθλήματος και την πίστη του Τιμούρ Κετσπάγια για την κατάκτηση του τίτλου, είπε: «Όταν μίλησε ο προπονητής για πρωτάθλημα, όλοι γελούσαν. Πολλοί δεν τον πίστευαν. Ούτε εγώ. Από την πρώτη προπόνηση συνειδητοποιήσαμε ότι πάμε για κάτι καλό. Μπήκαν οι βάσεις για να γίνει η ομάδα που ήταν τόσα χρόνια. Ο Τιμούρ είναι προπονητής που με οποιοδήποτε τρόπο θα προσπαθήσει να πάρει το 100% από τον κάθε παίκτη. Είναι κάθετος σε ότι λέει. Η πειθαρχεία είναι το Α και το Ω. Είναι γεννημένος νικητής και το δείχνει σε όλους».

Αν θεωρεί ότι είναι ευκαιρία να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε Κύπριους: «Εύχομαι και ελπίζω να γίνει. Θα πρέπει να αποδείξουν και οι Κύπριοι τι αξίζουν. Η διαφορά με τους ξένους είναι ο χρόνος που παίρνουν. Όταν πάρουν ευκαιρίες θα βρουν ρυθμό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ