aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈνας παλιός γνώριμος στον… δρόμο του Ρομπέρζ

Ένας παλιός γνώριμος στον… δρόμο του Ρομπέρζ

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ

Από συμπαίκτες για κάποια χρόνια, τώρα αντίπαλοι. Ο αμυντικός του Απόλλωνα Βαλεντίν Ρομπέρζ θα συναντήσει και πάλι τον Τζόρνταν Πίκφορντ στο σημερινό παιχνίδι των κυανόλευκων με την Έβερτον. Οι δυο τους συνυπήρξαν στο ρόστερ της Σάντερλαντ από το 2013 μέχρι και το 2016, όμως ποτέ δεν έπαιξαν μαζί στο ίδιο παιχνίδι!

Μετά τη λύση της συνεργασίας του με τις «μαύρες γάτες», ο Γάλλος επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη λεμεσιανή ομάδα και στον πρώτο του χρόνο πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου, ενώ την ίδια σεζόν ο Άγγλος τερματοφύλακας καθιερώθηκε στη θέση του άσου. Οι εμφανίσεις του ήταν εντυπωσιακές, με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει μετεγγραφή για την Έβερτον, η οποία τον περασμένο Ιούνιο έδωσε 25 εκατομμύρια λίρες για να τον αποκτήσει.

Μία μετεγγραφή που αποτελεί την ακριβότερη Βρετανού κίπερ στην ιστορία, την τρίτη γενικότερα τερματοφύλακα στην ιστορία του ποδοσφαίρου και τη δεύτερη στην ιστορία των «ζαχαρωτών» -μετά τη μετεγγραφή του Γκίλφι Σίγκουρντσον τον περασμένο Αύγουστο που κόστισε 40 εκατομμύρια λίρες, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους. Βίοι… αντίθετοι, δηλαδή, για τους δύο πρώην συμπαίκτες, που αύριο θα κληθούν να υπερασπιστούν την εστία των ομάδων τους, ο ένας από τη θέση του τερματοφύλακα και ο άλλος από τη θέση του κεντρικού αμυντικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ