aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈνας… Ολυμπιακός «πλήγωσε» τη Μπάγερν! (vid)

Ένας… Ολυμπιακός «πλήγωσε» τη Μπάγερν! (vid)

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το ματς με γκολ από τα… αποδυτήρια, καθώς μόλις στο 28ο δευτερόλεπτο, μετά από… εκτέλεση πλαγίου, ο Κεντίρα έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Ρίχτερ κι εκείνος με σουτ από τα επτά μέτρα πέτυχε το 1-0!

Η κατάσταση χειροτέρεψε για τους Βαυαρούς, που έχουν κρατήσει μόνο μια φορά το μηδέν στα μετόπισθεν σε εκτός έδρας ματς φέτος, στο 12’, με τον Ζίλε να τραυματίζεται και να δίνει τη θέση του στον Αλάμπα. Ωστόσο, δύο λεπτά μετά, ανέλαβε ο δράση ο… συνήθης ύποπτος. Από γέμισμα του Γκνάμπρι από τα δεξιά, ο Λεβαντόβσκι πήρε την κεφαλιά, πέτυχε το υπ’ αριθμόν 12 γκολ στο πρωτάθλημα -ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ομπαμεγιάνγκ- και μαζί το 1-1 για τη Μπάγερν…

Χωρίς να… φορτσάρει ιδιαίτερα, ο προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ. Όμως, το βολέ του Γκνάμπρι στο 39’ σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του εξουδετερωμένου Κούμπεκ! Ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο τερματοφύλακας της Άουγκσμπουργκ έκανε μεγάλο λάθος, αλλά ο Γεντβάι απέκρουσε πάνω στη γραμμή το σουτ του Τιάγκο και στην επαναφορά ο Ισπανός μέσος νικήθηκε από τον Κούμπεκ.

Τελικά, η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα στην επανάληψη και δη στο 49ο λεπτό, με τον Γκνάμπρι να βρίσκεται αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής να σουτάρει με πολύ φάλτσο και να στέλνει τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Κούμπεκ, για το 1-2! Μάλιστα, οι νταμπλούχοι Γερμανίας είχαν στη συνέχεια ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα, με τους Κουτίνιο και Γκνάμπρι και Κομάν να πρωταγωνιστούν, αλλά τον Κούμπεκ να τους λέει «όχι».

Ο Μάρτιν Σμιντ επιστράτευσε τον Φινμπόγκασον, σε μια προσπάθεια να βρει την ισοφάριση, ο Νίκο Κόβατς χρησιμοποίησε τον Μίλερ -που έμεινε στον πάγκο για πέμπτο σερί παιχνίδι- και αμφότεροι είχαν την ευκαιρία να δικαιώσουν τους προπονητές τους… Ο πρώτος από το… πουθενά, με τον άλλοτε επιθετικό του Ολυμπιακού να παίρνει το «ριμπάουντ» μετά το σουτ του Μαξ και την πολύ καλή απόκρουση του Νόιερ, αλλά να μην κάνει σωστά το πλασέ, στο 88’.

Δύο λεπτά μετά, ήταν η σειρά του Μίλερ να χάσει το… άχαστο, σουτάροντας ψηλά άουτ μέσα από την περιοχή όντας αμαρκάριστος μάλιστα. Για να έρθει τελικά ο Φινμπόγκασον και να στείλει από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, μετά το γύρισμα του Κόρδοβα από αριστερά, στη συνεργασία των δύο αλλαγών της Άουγκσμπουργκ, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων!

Αναλυτικά, η 8η αγωνιστική:

Παρασκευή 18/10
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερ Λεβερκούζεν 3-0 (4’, 16’ πέν. Πασιένσια, 80’ Ντοστ)

Σάββατο 19/10
Λειψία-Βόλφσμπουργκ 1-1 (54’ Βέρνερ – 86’ Βέγκχορστ)
Βέρντερ Βρέμης-Χέρτα Βερολίνου 1-1 (7’ Σάρτζεντ – 70’ Λουκεμπάκιο)
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Μάιντς 1-0 (82’ Χένινγκς)
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 2-2 (1’ Ρίχτερ, 90’+2’ Φινμπόγκασον – 14’ Λεβαντόβσκι, 49’ Γκνάμπρι)
Ουνιόν Βερολίνου-Φράιμπουργκ 1-0 (1’ Μπίλτερ)
Μπορούσια Ντόρτμουντ-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 20/10
Κολωνία-Πάντερμπορν (16:30)
Χόφενχαϊμ-Σάλκε (19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ