aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈνας χαφ που «βλέπει» δίχτυα

Ένας χαφ που «βλέπει» δίχτυα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η βαριά ήττα από τον ΑΠΟΕΛ (1-4) είχε και ένα μικρό, έστω, αισιόδοξο στοιχείο για τη Νέα Σαλαμίνα. Πρόκειται για την παρουσία του Ζοέλ Νταμαού (φωτό). Ο Ιβοριανός άνοιξε το σκορ στο 6’, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ του στο πρωτάθλημα. Από δικό του τέρμα, η ομάδα του πήρε και τον βαθμό στην 1η αγωνιστική με την Ανόρθωση (1-1), ενώ υπάρχει ακόμη η διχογνωμία για το τέρμα της ισοφάρισης με τον Άρη. Η ΚΟΠ το χρέωσε στον Ανδρέα Κυπριανού, ωστόσο θα μπορούσε να πιστωθεί και στον ποδοσφαιριστή από την Ακτή Ελεφαντοστού (το βίντεο δεν ξεκαθαρίζει και απλώς μέτρησε τι έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα).

Όπως και να έχει, οι ερυθρόλευκοι έχουν στις τάξεις τους έναν ανασταλτικό χαφ, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις και στο σκοράρισμα. Στοιχείο που φανέρωσε και κατά την περίοδο 2015-16, όταν σκόραρε πέντε φορές με τη φανέλα της Πάφου.

Έδειξε ότι είναι καλός στον αέρα, αξιοποιώντας το μπόι του (1.91μ.), διαθέτει ταχύτητα και δυνατό σουτ. Με τις παρουσίες του στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έδιωξε τα μαύρα σύννεφα που είχαν μαζευτεί λόγω των μέτριων εμφανίσεών του στα φιλικά. Απόρροια μάλλον του τραυματισμού του, που τον έφερε εκτός προπονήσεων για ορισμένες εβδομάδες. Ο 30χρονος μέσος λοιπόν δείχνει πως αποτελεί αξιόπιστη λύση για τους ερυθρόλευκους και δικαιώνει μέχρι στιγμής τον Λιάσο Λουκά για την επιλογή του. Ο Κύπριος τεχνικός, φυσικά, έχει κάθε λόγο να ευελπιστεί σε ανάλογη παρουσία του Νταμαού στη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ