aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈνας «αστέρας» που «σμιλεύτηκε» από πρώην κόουτς της Σαλαμίνας! (vid)

Ένας «αστέρας» που «σμιλεύτηκε» από πρώην κόουτς της Σαλαμίνας! (vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο Ολλανδομαροκινός Χακίμ Ζιγιέχ του Άγιαξ, ένα από τα «αστέρια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, τον περασμένο Φεβρουάριο διέρρευσε πως συμφώνησε με την Τσέλσι για τη νέα σεζόν. Αυτό, προτού ανασταλεί κάθε αγωνιστική δράση εξ αιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού παγκόσμια.

Τι μας ενδιαφέρει αυτό; Ο εν λόγω παγκοσμίου κλάσης παικταράς, πρωταγωνιστεί σε ένα όμορφο βίντεο-ντοκιμαντέρ της Χέερενφεεν. Από την εν λόγω ομάδα άρχισε την επαγγελματική του καριέρα ο 27χρονος εξτρέμ. Ναι, αλλά δεν σας απαντήσαμε ακόμη, τι σημασία έχει τη δεδομένη στιγμή, θα μας πείτε…

Ο Ζιγιέχ, λοιπόν, ο οποίος βίωσε κράξιμο στην Ολλανδία όταν προτίμησε την Εθνική Μαρόκου αντί τους «Οράνιε», προτού πάει στην Τβέντε και αργότερα στον Άγιαξ για να γίνει αυτός που είναι σήμερα, «σμιλεύτηκε» (ή «ζυμώθηκε») αν θέλετε (και) στα χέρια ενός πρώην προπονητή της Νέας Σαλαμίνας (2015-16). Του Ολλανδού Γιαν ντε Γιόνγκε. Ενός αξιόλογου ανθρώπου-προπονητή, ο οποίος δεν στέριωσε στην Κύπρο και οι ικανότητές του δεν αξιοποιήθηκαν από κανέναν.

Ο 56χρονος σήμερα Ντε Γιόνγκε, ο οποίος είναι βοηθός προπονητή στη γερμανική Μπόχουμ, κοινοποίησε πρόσφατα το βίντεο-ντοκιμαντέρ, στο οποίο περιλαμβάνονται στιγμές από όμορφα γκολ του Ζιγιέχ στις μικρότερες ομάδες της Χέερενφεεν και στιγμιότυπα με ντους από μπύρα στα αποδυτήρια μετά από αγώνα με την Αϊντχόφεν. Με την Χέερενφεεν, ο Ζιγιέχ κατέκτησε πρωτάθλημα με την ομάδα K-21 και Κ-23.

Στο εν λόγω βίντεο, μιλάει και ο Ντε Γιόνγκε, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ολλανδικά για να μεταφράσουμε αυτά που λέει. Προτού ανασταλεί το πρωτάθλημα στην Ολλανδία, ο Ζιγιέχ έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι απέναντι στην Χέερενφεεν. Λίβερπουλ, Μπάγερν Μονάχου, Τότεναμ και παλαιότερα Ρόμα και Ντόρτμουντ, είναι οι ομάδες που επιδίωξαν να κάνουν δικό τους τον Ζιγιέχ.

Διαβάστε εδώ ένα υπέροχο αφιέρωμα του πρόσφατου παρελθόντος για τη ζωή του Ζιγιέχ και πως από τη ζωή της νύχτας, τα σκληρά ναρκωτικά και το πιοτό, κατέληξε σήμερα να είναι μεγάλος αστέρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Μία ζωή η οποία εύκολα μπορεί να διατυπωθεί σε βιβλίο και να κάνει «μπαμ» σε πωλήσεις για να παραδειγματιστούν πολλοί ποδοσφαιριστές και να μάθει ο κόσμος όλος τι αντιμετώπιση έχουν οι Μαροκινοί στην Ολλανδία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ