aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈνας αμυντικός με… κρύο αίμα

Ένας αμυντικός με… κρύο αίμα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το γκολ είναι υπόθεση κυρίως τον παικτών της γραμμής κρούσης. Είναι όμως πάντοτε καλοδεχούμενα για τις ομάδες, σε όποιαν θέση και αν αγωνίζεται ο σκόρερ τους. Στην περίπτωση της ΑΕΛ, δικαιολογημένα υπάρχει ικανοποίηση στις τάξεις της για τις επιδόσεις του Κέβιν Λαφράνς, ο οποίος έχει ανασταλτικά καθήκοντα. Αγωνιζόμενος είτε στο κέντρο της άμυνας είτε σε ρόλο «κόφτη».

Αφορμή του ρεπορτάζ, ασφαλώς, το γκολ που πέτυχε το περασμένο Σάββατο, με το οποίο χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του απέναντι στην Ανόρθωση (1-1). Ήταν το δεύτερό του στο τρέχον πρωτάθλημα, ενώ πέτυχε άλλα τέσσερα στο προηγούμενο. Να ήταν, όμως, μόνο αυτά; Ο διεθνής αμυντικός από την Αϊτή πέτυχε και τρία γκολ στο Γιουρόπα Λιγκ για τους γαλαζοκίτρινους. Σύνολο, εννιά γκολ σε διάστημα περίπου ενός χρόνου από ποδοσφαιριστή των μετόπισθεν. Δεν τα λες λίγα.

Γεγονός που μας ώθησε να ψάξουμε το παρελθόν του 28χρονου «λέοντα» για να δούμε αν η συνήθεια προϋπήρχε. Όντως, ο «Γάλλος», όπως μεταφράζεται το όνομά του, συνήθιζε να σκοράρει με την ίδια σχεδόν συχνότητα στις ομάδες της Τσεχίας και της Πολωνίας, όπου αγωνίστηκε προτού αποκτηθεί από την ΑΕΛ.

Παραλλήλως, πέτυχε και πέντε τέρματα με την Εθνική Αϊτής. Με το γκολ που πέτυχε προψές στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», έφτασε τα 29 στην καριέρα του είτε σε συλλογικό είτε σε εθνικό επίπεδο. Καθόλου τυχαίες λοιπόν οι προωθήσεις του, ακόμα και σε φάσεις που δεν είναι στατικές (φάουλ, κόρνερ), καθώς… έχει το γκολ στο αίμα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ