aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈνα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά

Ένα όνειρο που παίρνει σάρκα και οστά

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πλούσια κληρονομιά αναμένεται να αφήσει η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη. Μετά την ανέγερση του ιδιόκτητου γηπέδου ΑΕΚ Αρένα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση του προπονητικού κέντρου της ακαδημίας της ομάδας κοντά στην Αλυκή, πίσω από τα Δικαστήρια. Δύο έργα τα οποία αποτελούν τεράστιο κεφάλαιο για την ΑΕΚ και γενικότερα για την πόλη του Ζήνωνα.

Τα έργα του προπονητικού κέντρου για τα νεαρά βλαστάρια είναι σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε περίπου ένα δίμηνο θα ολοκληρωθούν. Αρχικά το συνολικό κόστος του έργου είχε εκτιμηθεί στις 950.000 ευρώ, όμως μέσα από τις εργασίες το ποσό αυξήθηκε και θα απαιτηθεί περίπου 1,1 εκατ. ευρώ.

Στο προπονητικό κέντρο θα υπάρχουν σύγχρονα αποδυτήρια με αίθουσα διαιτητών, ιατρείο, γραφείο και ό,τι άλλο προβλέπεται. Προγραμματίζεται να υπάρχει καντίνα, η οποία θα φιλοξενεί γονείς και αθλητές με θέα την Αλυκή. Μάλιστα, αναμένεται να γίνει και roof garden που θα έχει θέα και στη θάλασσα, ενώ θα τοποθετηθεί και ανελκυστήρας.

Ο χώρος της καντίνας θα είναι πάνω από τα αποδυτήρια και θα υλοποιηθεί όταν εξασφαλιστεί συγκεκριμένο κονδύλι. Ο χλοοτάπητας αναμένεται να τοποθετηθεί στα μέσα Απριλίου και θα χρειαστεί ένα δίμηνο για να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί. Ανάμεσα σε άλλα, υπάρχει και χώρος στάθμευσης περίπου 70 θέσεων και το όλο έργο αναμένεται να εγκαινιαστεί το καλοκαίρι. Μέσα στα όσα εκτιμάται ότι θα γίνουν στις επόμενες μέρες είναι και οι πυλώνες για τον φωτισμό, με τις δύο βάσεις να είναι ήδη έτοιμες.

Δίπλα από το γήπεδο υπάρχει χώρος που θα χρησιμοποιείται για πρακτική, προθέρμανση και ασκήσεις. Δίχως αμφιβολία το καλοκαίρι η ΑΕΚ θα έχει στα χέρια της ένα στολίδι όπου θα μπορέσει μέσω αυτού να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τους δικούς της ποδοσφαιριστές. Θα συνεχίσει το πολύ καλό έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην ακαδημία, με στόχο σύντομα να δει δικά της παιδιά να στελεχώνουν την πρώτη ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ