aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Εμφύλιος» για το βουλγαρικό ρεκόρ!

«Εμφύλιος» για το βουλγαρικό ρεκόρ!

ΤΟΥ ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΓΙΑΞΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΟ ΡΑΖΓΚΡΑΝΤ)

Ένα ιστορικό ρεκόρ κατέρριψαν στον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ δύο ποδοσφαιριστές της Λουντογκόρετς, οι οποίοι αναμένεται να αγωνιστούν και να το διευρύνουν στο σημερινό παιχνίδι. Συγκεκριμένα, οι Κοσμίν Μότσι και Σβέτοσλαφ Ντιάκοφ, έγιναν στο ΓΣΠ οι ποδοσφαιριστές που έχουν τις περισσότερες συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς αγώνες με βουλγαρικές ομάδες!

Αμφότεροι αγωνίστηκαν ως βασικοί στον προ δύο εβδομάδων αγώνα κι έφτασαν τα 67 παιχνίδια, ξεπερνώντας τον Χρίστο Γιόβοφ, που σταμάτησε στα 66, όλα με τη Λέφσκι (σε τρεις θητείες). Αν σας λέει κάτι το όνομα, πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που το 2008 αγωνίστηκε στην Κύπρο, στον Άρη το δεύτερο μισό της σεζόν 2007/08 και στον Απόλλωνα το πρώτο μισό της σεζόν 2008/09.

Τόσο ο Ρουμάνος Μότσι, όσο κι ο Βούλγαρος Ντιάκοφ, βρίσκονται στην ομάδα απ’ την απαρχή της… ευρωπαϊκής της ιστορίας, καθώς ο πρώτος πήγε στη Λουντογκόρετς το καλοκαίρι του 2012, όταν η ομάδα του Ράζγκραντ είχε κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα κι ετοιμαζόταν για το ντεμπούτο της στις διοργανώσεις της UEFA, ενώ ο Ντιάκοφ, σημερινός αρχηγός των «αετών», πήγε σ’ αυτούς το 2011, μόλις δηλαδή είχαν ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 33χρονος Ρουμάνος αμυντικός έχει και τις 67 «βουλγαρικές» συμμετοχές του στην Ευρώπη με τη Λουντογκόρετς, ενώ ο 34χρονος Βούλγαρος μέσος έχει 66 με την ομάδα του Ράζγκραντ και μία με τη Λοκομοτίβ Σόφιας.

Πάντως, ο… εμφύλιος εντός της Λουντογκόρετς για το απόλυτο ρεκόρ, δεν περιορίζεται σ’ αυτούς τους δύο ποδοσφαιριστές. Ο λόγος είναι ο Μαρσελίνιο, ο οποίος βρίσκεται μόλις δύο αγώνες πιο πίσω! Στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ο 34χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έφτασε τις 65 συμμετοχές στην Ευρώπη (όλες με τη Λουντογκόρετς) και σήμερα αναμένεται να «πιάσει» τον Γιόβοφ, που πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση. Στις 65 συμμετοχές βρίσκεται κι ο Ελίν Τοπουζάκοφ (όλες με Λέφσκι) που έχει αποσυρθεί, ενώ στην έκτη θέση, αλλά αρκετά πιο πίσω, βρίσκεται ένας άλλος εν ενεργεία παίκτης της Λουντογκόρετς, ο 30χρονος Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός Βάντερσον, με 45.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ