aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕμφανής η αλλαγή με τον Μπαλταζάρ

Εμφανής η αλλαγή με τον Μπαλταζάρ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το δείγμα των τελευταίων τεσσάρων αγώνων, που στον πάγκο της ΑΕΛ βρίσκεται ο Μπρούνο Μπαλταζάρ, κρίνεται θετικό. Η ομάδα της Λεμεσού πήρε θετικό πρόσημο, παρόλο που θα ήταν καλύτερο εάν δεν έχανε από την Ομόνοια, σ’ ένα ματς που ήταν καλύτερη. Οι υποχρεώσεις… τρέχουν και στην ΑΕΛ δεν έχουν την πολυτέλεια να κοιτάζουν πίσω.

Το δείγμα θα μεγαλώσει στις αγωνιστικές που ακολουθούν, αρχής γενομένης από το ματς με τον ΑΠΟΕΛ για το κύπελλο, εκεί που θα κριθεί η πρόκριση στους «4». Μετά το Πάσχα η ΑΕΛ θα έχει μπροστά της την πιο μεγάλη πρόκληση, να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στη Λευκωσία (0-0) και να περάσει στην επόμενη φάση.

Με τον Πορτογάλο προπονητή η ΑΕΛ παρουσιάζει ένα σύνολο που κυνηγάει το γκολ, πιέζει τον αντίπαλό του από ψηλά και έχει ως στόχο να παίξει γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Οι γαλαζοκίτρινοι σε σχέση με τον προηγούμενό τους αγώνα με την ΑΕΚ, ήταν καλύτεροι στο ΓΣΠ με την Ομόνοια, όμως δεν απέφυγαν τα ατομικά λάθη τα οποία πλήρωσαν. Εκτός από την αστοχία και τα λάθη που έγιναν, ένας λόγος που έχασε η ΑΕΛ ήταν και η κούραση, καθώς σε δέκα μέρες έδωσε τέσσερα παιχνίδια.

Συνέβαλε και το γεγονός ότι διαθέτει μικρό ρόστερ. Παρόλα αυτά ο Μπαλταζάρ έβγαλε άσους από το μανίκι, δίνοντας χρόνο στους Μαύρου, Ηλία και Χ. Κυριάκου. Η ΑΕΛ στοχεύει να τερματίσει τουλάχιστον στην 4η θέση της βαθμολογίας και αρχικά να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου προσδοκώντας στη συνέχεια να δηλώσει παρούσα στον τελικό της διοργάνωσης.

Το ευχάριστο για τον Μπαλταζάρ είναι ότι παίκτες «κλειδιά» παρουσιάζουν άνοδο στην απόδοσή τους. Ο Πίτι έγινε πιο κινητικός, ο Φορτούνα με τον Μέσκα είναι ανεβασμένοι, το ίδιο και ο Λαφράνς, που ξαναβρήκε την αυτοπεποίθησή του. Αυτός που κερδίζει τις εντυπώσεις είναι ο αρχηγός Μάριος Νικολάου, ο οποίος έχει ανεβάσει ρυθμούς, έχει περισσότερη συμμετοχή στο παιχνίδι και με τον Σοάρες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ