aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕμάνουελ: «Είμαστε καλύτεροι, δεν χρειάζεται άγχος»

Εμάνουελ: «Είμαστε καλύτεροι, δεν χρειάζεται άγχος»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Στη θέση που βρίσκεται, ο Απόλλων δεν έχει την πολυτέλεια να κοιτάζει πολύ μακριά. Απέναντί του είναι ο Ερμής και η συνταγή είναι απλή: Πάθος, δύναμη, αγωνιστική πειθαρχία και ένα γρήγορο γκολ.

Οι κυανόλευκοι δεν έχουν την πολυτέλεια να σταθούν στο γεγονός πως θα είναι το φαβορί μεθαύριο στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Θα πρέπει και να το αποδείξουν, γι΄ αυτό και ο Πέδρο Εμανουέλ μιλώντας χθες με τους ποδοσφαιριστές του, τους συνέστησε απόλυτη συγκέντρωση.

«Πάμε για να κερδίσουμε, με σοβαρότητα και συγκέντρωση. Είμαστε καλύτεροι και δεν χρειάζεται κανένα άγχος, μόνο να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε το παιχνίδι μας…», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πορτογάλος προπονητής, δίνοντας ξανά το σύνθημα της καταδίωξης των αντιπάλων που βρίσκονται πάνω από τον Απόλλωνα.

Μετά το παιχνίδι με την Ομόνοια και έχοντας με το μέρος του την άνεση της διακοπής, ο τεχνικός του Απόλλωνα δούλεψε σε αρκετούς τομείς, με στόχο να παρουσιαστούν πανέτοιμοι οι ποδοσφαιριστές του. Οι κυανόλευκοι θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους, απέναντι σε μια ομάδα η οποία προέρχεται από βαριά ήττα και θα τα δώσει όλα για να ανακάμψει.

Το μόνο που χρειάζεται από τους κυανόλευκους είναι να καταθέσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για να επιβληθούν και να φτάσουν στο γκολ που θα τους βοηθήσει να πάρουν αυτό που θέλουν. Ο Πέδρο Εμανουέλ έχει όλα τα εφόδια στη διάθεσή του για να καταστρώσει τα πλάνα του. Να παρουσιάσει επιθετικογενές σύνολο, το οποίο όμως δεν θα επιτρέψει στον αντίπαλό του να φτιάξει ευκαιρίες.

Το μηδέν παθητικό στην άμυνα αποτελεί ένα στοίχημα. Σε τρία ντέρμπι δέχθηκε τέσσερα γκολ και ο στόχος είναι ο Βάλε να νιώθει ασφάλεια την Κυριακή, με τον τρόπο που θα αμύνεται η ομάδα του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα είναι να κάνουν το παιχνίδι τους και οι πρωταγωνιστές σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι να είναι περισσότεροι από πέντε η έξι.

Κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Ντα Σίλβα, Γκιέ Γκιέ, Σατσέτι, Παπουλής, έδειξαν τον δρόμο. Αυτό που χρειάζεται είναι να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Ο Απόλλων, εκτός από τον θαυμασμό που προκαλούν ορισμένες μονάδες του, θα πρέπει να λειτουργήσει και ως σύνολο. Και αυτό θα φανεί μέσα από τη διάρκεια της απόδοσης όλης της ομάδας.

Στις έξι πρώτες αγωνιστικές, φάνηκε ένα πειστικό και ικανοποιητικό δείγμα ομαδικότητας, όμως υπήρχαν και εκλάμψεις, οι οποίες στο τέλος της ημέρας έφεραν υποχώρηση. Συνεπώς αν αυξηθούν τα καλά διαστήματα του ομαδικού πνεύματος, ο Απόλλων θα βρεθεί πιο κοντά σε αυτά που ζητάει ο κόσμος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ